ep letrerouna sucursalbankia
BANKIA
1,78€
  • 0,05€
  • 2,65%

AlphaValue ha rebaixat la seva recomanació de Bankia de 'comprar' a 'afegir'. Amb tot, el banc espanyol no està veient afectada la seva cotització al parquet i ha avançat un 1,34% aquest dilluns, al so de la resta d'entitats financeres i la resta de l'IBEX.

La rebaixa d'AlphaValue té lloc setmanes després i que JP Morgan rebaixés la seva previsió de beneficis del banc espanyol per 2019 i 2020.

Concretament, la companyia nord-americana va rebaixar al voltant d'un 3% de mitjana el benefici per acció que creu que obtindrà l'entitat els propers dos anys.

La decisió es va basar en què Bankia va registrar l'any passat uns ingressos comercials "més normalitzats" del que s'esperava i uns guanys per comissions més baixos. JP Morgan va reduir també el preu objectiu de l'entitat des dels 2,9 euros fins als 2,85 euros per acció, un 14% per sota dels seus nivells actuals.

Un dia abans, el 28 de gener, Bankia va anunciar els seus resultats de 2018, any durant el qual va guanyar un 39,2% més gràcies als extraordinaris.

Al seu torn, la integració de Banc Mare Nostrum (BMN) va comportar un càrrec de 312 milions d'euros sobre els resultats de 2017, que es van quedar així als 505 milions d'euros.

A més, el passat exercici, l'entitat va restar dels seus guanys 85 milions d'euros corresponents a una provisió extraordinària per la venda d'una cartera d'immobles valorats en uns 3.000 milions a Lone Star. Sense tenir en compte aquestes dues partides extraordinàries, el benefici de Bankia es va situar als 788 milions el 2018, cosa que implica un descens del 3,4% respecte a l'exercici 2017.

Noticias relacionadas

contador