ep joaquin almunia exsecretario generalpsoe
PSOE

Joaquín Almunia, exvicepresident de la Comissió Europea, ha volgut fer autocrítica del paper del sistema públic i financer en la crisi i ha lamentat que, malgrat els seus esforços, Popular va acabar sent el primer banc resolt de la zona euro. "Se'ns va escapar Popular", ha lamentat en el marc del desè aniversari del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB).

"Se'ns va escapar una entitat financera que va acabar sent el primer cas de resolució. Se'ns va escapar Popular. Hauríem necessitat que llavors ja hagués estat funcionant un supervisor únic europeu", ha lamentat el també exministre d'Administracions Públiques i de Treball.

Segons ha dit, la Unió Bancària, que es va llançar el juny de 2012, és una "peça clau" per "evitar moltes de les causes que poden estar en les crisis de les entitats d'una sèrie de països". En el cas concret de Popular, hauria servit perquè passés "plans de reestructuració", que "no va passar perquè va poder presentar el seu balanç i la seva situació econòmica i financera en una situació que semblava millor del que era".

contador