ep sede central de almirall
ALMIRALL

Almirall i Ichnos Sciences han anunciat un acord de llicència exclusiva per a ISB 880, antagonista de la IL-1RAP pel qual la farmacèutica ha adquirit els drets globals per desenvolupar i comercialitzar aquest anticòs monoclonal per a malalties autoimmunes. Ichnos conservarà els drets dels anticossos que actuen sobre la via de la IL-1RAP per a indicacions oncològiques.

  • 8,51€
  • 0,29%

Segons ha informat la companyia mitjançant un comunicat, Almirall assumirà el cost total i la responsabilitat del desenvolupament i comercialització global del compost per a totes les indicacions de malalties autoimmunes. Ichnos rebrà un pagament inicial de 20,8 milions d'euros, així com pagaments addicionals per fites comercials i de desenvolupament i royalties escalonades en funció de les vendes globals futures.

ISB 880 és un anticòs monoclonal d'alta afinitat first-in-class totalment humà que té com a diana la IL-1RAP humana. El bloqueig de la IL-1RAP anul·la simultàniament múltiples impulsors de malalties entre la família IL-1 de receptors de citocines proinflamatòries, incloent-hi IL-1R, IL-33R i IL-36R, cosa que diferencia ISB 880 de les teràpies de bloqueig de citocines úniques. Aquestes citocines han estat implicades en nombroses afeccions autoimmunes, cosa que obre oportunitats perquè ISB 880 tingui recorregut en el tractament d'un ampli nombre de malalties.

S'han fet estudis per presentar una sol·licitud de recerca de nous medicaments i també s'estan preparant les autoritzacions per a les autoritats reguladores.

"A causa del seu nou mecanisme d'acció, creiem que ISB 880 té un gran potencial per tractar pacients desatesos en tota una sèrie de malalties dermatològiques autoimmunes", ha afirmat Karl Ziegelbauer, CSO d'Almirall, segons la informació difosa per la companyia. "Tenim moltes ganes de començar a treballar amb ISB 880 i, en base a les significatives dades generades per Ichnos, tenim previst iniciar el primer estudi en humans al primer semestre del 2022".

Noticias relacionadas

contador