ep el consejero delegado y presidente de almirall carlos gallardo este viernes en la junta general
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

RBC reitera aquest dimarts la seva confiança en Almirall, per a la qual té un consell de sobreponderar i un preu objectiu de 13 euros, que implica un potencial de revaloració proper al 60%. Això, després d'un "sòlid primer trimestre", en què la companyia ha reiterat les previsions per a tot l'any.

  • 8,57€
  • 1,24%

"Fem canvis mínims a les previsions, excepte per un tipus impositiu més alt aquest any, però això s'hauria de resoldre en anys posteriors", expliquen des d'RBC. "Els dos principals actius dermatològics (Ilumetri i lebrikizumab) apuntalaran un creixement de l'EBITDA a mitjà termini, i l'aprovació del lebrikizumab per l'EMA (prevista per al segon semestre) és el gran catalitzador següent", comenten.

Almirall va anunciar al començament del mes que havia tancat el primer trimestre amb un benefici net de 7,7 milions d'euros, un 62,3% menys. Un tipus impositiu molt elevat (50%) a causa de les pèrdues als Estats Units va fer que aquesta magnitud se situés un 8% per sota del consens. Tot i això, les xifres van superar el previst pel consens en vendes en un 2% (va ingressar 232 milions fins al març) i en un 12% en EBITDA (que es va situar en 52 milions). A més, la companyia va reiterar les previsions per a l'any, amb un creixement de les vendes d'un dígit baix a mig i un EBITDA d'entre 165 i 180 milions d'euros.

"El primer trimestre del 2023 representa un sòlid començament de l'any per a Almirall. Hem obtingut uns excel·lents resultats operatius que ens encaminen a complir les nostres estimacions per al 2023. El nostre negoci europeu manté la seva bona tendència, impulsada pel creixement constant de productes clau com Ilumetri, Klisyri i Wynzora”, va declarar Carlos Gallardo, president i CEO de la companyia, amb motiu de la presentació de resultats.

Noticias relacionadas

contador