ep centroproduccionalmirallsant andreu
ALMIRALL

Almirall ha anunciat aquest dimecres la publicació a la revista mèdica British Medical Journal (BMJ) del protocol de l'estudi POSITIVE, el primer assaig clínic en dermatologia que determina el benestar dels pacients com a criteri de valoració principal. L'objectiu de l'estudi és determinar el benestar general dels pacients que estan en tractament amb tildrakizumab, un fàrmac biològic anti-IL-23p19 indicat per a la psoriasi en plaques de moderada a greu, dins del seu entorn real i habitual.

  • 8,49€
  • -0,99%

Almirall ha subratllat en un comunicat que, malgrat el reclam per part de la comunitat científica a promoure enfocaments holístics que vagin més enllà de l'avaluació de la gravetat de la malaltia i tinguin en compte el benestar del pacient amb psoriasi, fins ara no s'havia impulsat cap estudi prospectiu sòlid sobre la psoriasi que tingui en compte tant la gravetat de la malaltia com el benestar general del pacient.

La psoriasi és una malaltia dermatològica que afecta a prop del 2,3% de la població espanyola i uns 60 milions de persones a tot el món. Almirall destaca que els resultats d'aquest estudi podrien sumar-se a l'actual abordatge i avaluació de la psoriasi i proporcionar als dermatòlegs noves eines per millorar el propi benestar i el dels seus pacients, millorant les relacions medicopacient.

L'estudi POSITIVE utilitza l'Índex de Benestar general de 5 ítems desenvolupat per l'OMS, WHO-5, un qüestionari àmpliament utilitzat que avalua el benestar psicològic subjectiu relacionat amb la salut en una varietat de malalties cròniques, però que mai no s'havia utilitzat en dermatologia, ha subratllat la farmacèutica. Seguint un enfocament holístic, l'estudi POSITIVE també utilitza criteris de valoració secundaris innovadors, com l'avaluació de l'impacte a l'entorn familiar, amb el qüestionari FamilyPso, i al benestar del metge, utilitzant el Puntuació de satisfacció del metge (PSS), ha afegit.

En aquest estudi no intervencionista, prospectiu, observacional i basat en un entorn real s'han inscrit aproximadament 780 adults amb psoriasi de moderada a greu procedents de diferents països europeus, com ara Alemanya, Àustria, Bèlgica, Espanya, França, Itàlia, Regne Unit, Suïssa i Països Baixos. L'estudi farà un seguiment d'aquests pacients durant 24 mesos en el tractament amb tildrakizumab. Els resultats preliminars a les 28 setmanes es presentaran en trobades científiques a finals del 2023.

Noticias relacionadas

contador