ep almirall logo recurs 20190604095803
ALMIRALL - Archivo
8,53€
  • 0,07€
  • 0,77%

Almirall i Dermira han anunciat aquest dimarts que Almirall ha exercit la seva opció de llicenciar els drets per desenvolupar i comercialitzar lebrikizumab per al tractament de la dermatitis atòpica i altres indicacions a Europa. Almirall i Dermira van signar un acord d'opció i llicència el febrer de 2019, segons el qual Almirall va adquirir l'opció en exclusiva a canvi d'un pagament inicial de 30 milions de dòlars. Com a resultat de la decisió d'Almirall d'exercir l'opció, la companyia pagarà a Dermira 50 milions de dòlars i Dermira podria rebre pagaments addicionals pel compliment de determinades fites, incloent-hi 30 milions en relació a l'inici de certs estudis clínics de fase 3.

Almirall ha explicat que la seva decisió d'exercir la seva opció es deu als positius resultats inicials reportats per Dermira de l'estudi de fase 2b, que va mostrar que les tres dosis de 'lebrikizumab' van aconseguir el criteri de valoració primari i va constatar millores, en funció de la dosi, en diversos indicadors que caracteritzen els signes i símptomes de la dermatitis atòpica de moderada a greu, que inclouen picor i inflamació de la pell en comparació amb placebo. El perfil de seguretat observat en l'estudi va ser consistent en relació amb estudis previs de lebrikizumab. Els resultats suggereixen que lebrikizumab té el potencial de ser la millor teràpia contra la malaltia en persones que pateixen dermatitis atòpica de moderada a greu. Després de la reunió final de la fase 2 amb la U.S. Aliments i Medicaments (FDA, per les sigles en anglès), Dermira planeja iniciar un programa de desenvolupament clínic de fase 3 de lebrikizumab al final de 2019.

"Estem summament satisfets de col·laborar amb Dermira en el desenvolupament del programa clínic de lebrikizumab i entusiasmats amb la possibilitat d'oferir el que creiem que podria ser el millor tractament per a les persones que viuen amb dermatitis atòpica de moderada a greu a Europa, amb un potencial de vendes que creiem des d'Almirall de gairebé 450 milions d'euros", ha afirmat Peter Guenter, CEO d'Almirall. "Aquesta operació reforça el nostre compromís compartit amb la comunitat dermatològica i recolza la nostra visió d'oferir nous avenços terapèutics realment significatius per als pacients amb afeccions cròniques de la pell amb impacte en les seves vides".

Noticias relacionadas

contador