ep trabajador de almirall
Servicio Ilustrado (Automático) - Archivo

Almirall ha anunciat aquest dimarts la signatura d'un acord amb les autoritats franceses perquè el medicament biològic Ilumetri (tildrakizumab), un anticòs monoclonal d'alta afinitat anti-IL-23, estigui disponible a França per al tractament de pacients adults amb psoriasis greu en plaques que són candidats a una teràpia biològica sistemàtica.

  • 8,17€
  • -0,06%

L'acord s'ha signat després que el 3 de juny la Comissió de Transparència de la Hauté Autorité de Santé (HAS, per les seves sigles en francès), l'autoritat francesa de salut pública, emetés una opinió favorable per al reemborsament de l'Ilumetri (tildrakizumab), a França i considerés els beneficis actuals (Service Médical Rendu or SMR) com a “importants”. La prevalença de la psoriasis crònica en plaques entre la població francesa és aproximadament d'un 5,6%.

Una vegada que l'acord ha estat publicat al Butlletí Oficial de la República Francesa, l'Ilumetri (tildrakizumab) serà inclòs a la llista de medicaments reemborsables per la seguretat social per al tractament de pacients amb psoriasis crònica greu en plaques. De la mateixa manera que la resta dels tractaments biològics sistemàtics aprovats per França, l'ús d'aquest medicament es reserva per a aquells pacients als quals no els han funcionat (ja sigui per resposta insuficient, contraindicació o intolerància) almenys dues teràpies no biològiques sistemàtiques i fototeràpia, a més de tenir un impacte significatiu en la pell i/o un impacte psicosocial rellevant.

“Aquest anunci representa una gran notícia per als pacients amb psoriasis greu a França, que ara podran comptar amb un tractament biològic eficient i segur per a la seva malaltia. L'Ilumetri proporciona una alta i sostinguda eficàcia i seguretat, alhora que millora substancialment la qualitat de vida dels pacients”, ha afirmat Alfredo Barón, Chief Commercial Officer d'Almirall. “Estem molt satisfets d'haver pogut col·laborar amb les autoritats franceses per a arribar a un acord que permeti oferir un accés sostenible a una opció de tractament biològic addicional per als pacients que pateixen aquesta malaltia de la pell, a través d'un acord nacional de reemborsament”, va afegir.

Noticias relacionadas

contador