almirall carlos gallardo portada
Carlos Gallardo

Almirall és aquest dilluns un dels pitjors valors de l'IBEX (ara cedeix un 4%) després d'anunciar els resultats del primer trimestre. La farmacèutica va guanyar 20,4 milions fins al març, un 31,5% menys. Les caigudes dels seus títols a la borsa es produeixen malgrat que els experts assenyalen que són uns comptes positius i en línia amb el que s'esperava que no haurien de tenir un excessiu impacte en la cotització.

  • 8,57€
  • 1,24%

"La nostra valoració dels resultats és neutral. El primer trimestre del 2021 està distorsionat per l'efecte positiu d'una desinversió. Les vendes core amb prou feines creixen, mentre que l'EBITDA, l'EBIT i el benefici net cauen", assenyalen els analistes de Bankinter.

Sabadell apunta, per la seva banda, que són millors resultats gràcies als ingressos no recurrents i que no haurien de tenir impacte en la cotització.

"Un ingrés extraordinari de 9 milions relacionat amb l'acord d'AstraZeneca i Covis Pharma millora els resultats que, encara que retrocedeixen, són millors del que s'esperava", explica Bankinter. "La comparativa de marges està distorsionada per les despeses associades als llançaments de Wynzora, Klisyri i Ilumetri, una cosa prevista. Esperem que les vendes guanyin tracció durant els propers trimestres per la contribució dels nous llançaments (Wynzora i Klisry)", afegeixen els experts del 'banc taronja'.

Els analistes també destaquen que el pipeline evoluciona positivament. Lebrikizumab va presentar dades positives dels estudis fase III. Bankinter preveu que aquest producte, que competirà contra Dupixent de Sanofi, arribi al mercat el 2023. Per la seva banda, els assaigs de fase III per a l'aprovació de Seysara a la Xina estan en marxa i s'espera presentar la documentació reguladora per sol·licitar la llicència de comercialització d'Efinaconazol al segon trimestre d'aquest any.

Almirall ha reiterat les guies per al 2022 (creixement de vendes d'un dígit mitjà i EBITDA entre 190 milions i 210 milions).

"Nosaltres mantenim invariat el nostre preu objectiu de 13,95 euros per acció, igual que la nostra recomanació de comprar", conclouen des de Bankinter.

Noticias relacionadas

contador