ep archivo   almirall
EUROPA PRESS - Archivo

Almirall ha comunicat aquest dijous, en una nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que ha arribat a un acord de llicència amb EpimAb Biotherapeutics per desenvolupar uns anticossos biespecífics fins a tres parells de les dianes cel·lulars no divulgats.

  • 9,78€
  • 0,05%

En base a aquest acord, Almirall obtindrà una llicència per utilitzar la plataforma tecnològica Fabs-In-Tandem Immunoglobulin (FIT-Ig) patentada per EpimAb per “generar, desenvolupar i comercialitzar anticossos biespecífics”, per als quals aquest acord atorga a Almirall els drets exclusius globals. EpimAb Biotherapeutics conservarà tots els drets sobre la tecnologia FIT-Ig.

La nota també detalla que dins dels termes de l'acord, Almirall "assumirà el cost total i la responsabilitat del desenvolupament i comercialització global dels anticossos biespecífics". D'aquesta manera, EpimAb Biotherapeutics "rebrà pagaments en forma de 'milestones' per fites comercials, depenent del llançament i l'èxit comercial de múltiples productes, i també royalties en funció de les vendes netes per a qualsevol producte comercialitzat".

FIT-Ig genera anticossos biespecífics utilitzant únicament les parts estructurals bàsiques dels anticossos monoclonals, sense afegir-hi cap canvi complex, i està patentada als principals mercats del món.

Amb quatre molècules biespecífiques avançades a la fase clínica utilitzant aquesta tecnologia, EpimAb també "ha demostrat el potencial d'aquesta nova plataforma per avançar ràpidament els fàrmacs candidats des de la idea fins al desenvolupament".

Noticias relacionadas

contador