ep archivo   el magnate ruso mikhail fridman comparecera manana en la audiencia nacional como
MIKHAIL FRIDMAN - Archivo

Allau d'accions en DIA procedents de les últimes ampliacions de capital realitzades per la cadena de supermercats per reforçar el seu balanç financer i evitar la fallida.

Dia

  • 0,01€
  • 0,78%

Les noves accions començaran a cotitzar demà, 13 d'agost, un cop admeses a negociació a les Borses de Valors de Madrid, Barcelona, ​​València i Bilbao. En total, les noves accions de DIA que iniciaran la seva cotització demà ascendeixen a més de 51.387 milions de títols.

La setmana passada el grup va concloure amb èxit una ampliació de capital de 1.082 milions d'euros, que va elevar el nou capital social de l'empresa fins als 580.600.000 d'euros, dividit en més de 58.000 milions d'accions a raó de 0,01 euros de valor nominal cadascuna.

LetterOne, el vehicle inversor de Mikhail Fridman, va subscriure un total de 40.120.000 de noves accions en l'ampliació de capital empresa per la cadena de supermercats, per un import de 802.400.000 d'euros, passant a controlar el 77,7 % de la societat.

De l'ampliació de 1.028 milions, 769 milions d'euros corresponien a la conversió per part de LetterOne de deute de la companyia a fons propis, i altres a prop de 259 milions d'euros corresponien al tram dinerari de l'ampliació de capital, destinat en primera instància a accionistes minoritaris, en què es van subscriure la totalitat de les 12.927 milions de noves accions d'aquest tram, per un import de 258,5 milions d'euros.

La demanda del tram dinerari va superar en 1,67 vegades l'oferta de les noves accions ofertes, xifra que representa una demanda total d'aproximadament 433 milions d'euros.

"La culminació reeixida de l'ampliació de capital demostra de manera clara la confiança que està generant el projecte de Grup DIA en tots els seus grups d'interès", va destacar fa uns dies el president executiu de el grup, Stephan DuCharme, que va agrair a tots els accionistes el seu suport a aquest procés, especialment durant el segon tram.

Noticias relacionadas

contador