ep alibaba
WWW.ALIBABAGROUP.COM

Les accions del gegant xinès de comerç electrònic, Alibaba, han debutat amb força a la Borsa de Hong Kong aquest dimarts, i s'han convertit en la major OPV en el que va d'any i marcant un nou rècord mundial per a una col·locació secundària d'accions, després del debut de la companyia xinesa a la Borsa de Nova York al setembre de 2014.

Les accions d'Alibaba han pujat al voltant d'un 6% durant els primers compassos de la sessió abans d'arribar a un màxim intradia, també a primera hora, als 189,50 dòlars. A la tarda, els títols pujaven al voltant d'un 7%.

Alibaba ha col·locat 500 milions d'accions de la companyia a un preu unitari de 176 dòlars de Hong Kong (20,32 euros) tant per a l'oferta internacional com per al tram minorista, xifra que representa un descompte del 2,9% respecte al preu de la seva cotització a Nova York.

"Amb el temps, creiem que el preu de les accions s'apreciaran més", ha dit aquest dimarts Tian Hou, fundador i director executiu de T.H. Capital, a la cadena CNBC.

Aquest expert ha afegit que el preu de les accions d'Alibaba a Hong Kong és "bastant atractiu" a l'actualitat, i ha assenyalat la posició d'Alibaba com un "facilitador" de serveis, com la transacció de béns físics i l'emmagatzematge d'informació.

El debut a la borsa de Hong Kong d'Alibaba es produeix poc després que els candidats prodemocràcia hagin aconseguit gairebé el 90% dels escons en els comicis locals celebrats aquest diumenge a Hong Kong, després d'una convocatòria electoral caracteritzada per una històricament alta participació, amb més de 2,9 milions de persones, el 70% de la població, que van registrar el seu vot. A més, el context borsari d'aquest dimarts ha estat en general favorable a Àsia després que ahir Wall Street marqués nous màxims per l'optimisme comercial.

Noticias relacionadas

contador