en-difficulte-auchan-veut-ceder-21-sites-en-france

Alibaba s'ha fet amb el control del supermercat líder de la Xina, Sun Art. En concret, ha pagat 3.000 milions d'euros per la participació que hi tenia el grup francès de distribució Auchan, de manera que ara n'és el primer accionista, incrementant la seva posició del 36,16% and 72,34% del capital.

Auchan ha explicat en una nota de la qual es fa ressò Efe que ha acceptat la proposta d'Alibaba, que es farà mitjançant una opa a un preu de 8,10 dòlars d'Hong Kong per títol. El grup francès era fins ara l'accionista de control al consell d'administració de Sun Art amb un 36,18% del capital, mentre que Alibaba en tenia un 36,16%.

No obstant això, el gegant xinès de l'ecommerce podria no quedar-se aquí, ja que, segons avança el Financial Times, planteja presentar una oferta als altres accionistes de la cadena de supermercat per 17.000 milions de dòlars d'Hong Kong (una mica més de 1.800 milions d'euros).

Sun Art va facturar l'any va facturar l'equivalent de 12.000-12.500 milions d'euros, i compta amb 484 hipermercats i una plantilla de 150.000 empleats. A més, ja tenia un acord amb Alibaba per al lliurament de la compra del supermercat a domicili i en el termini d'una hora.

Auchan ha explicat que els diners obtinguts amb aquesta operació servirà per a accelerar la reducció del deute, que ronda els 6.000 milions d'euros, però també per a accelerar el desplegament del seu projecte dissenyat per a l'horitzó de 2022. Tal com ha dit, ara "disposarà dels mitjans financers per a desendeutar-se, i aprofitar qualsevol oportunitat pertinent en els mercats i desenvolupar-se a més països".

A l'agost de l'any passat, la companyia francesa va indicar que cediria actius per 2.000 milions d'euros per a disminuir el deute. Aquests plans es mantenen després de la venda de Sun Art, segons un portaveu.

Noticias relacionadas

contador