ep auchan retailinuagurado hoynuevo supermercado alcampozaragoza
AUCHAN RETAIL ESPAÑA - Archivo

Alcampo ha tancat 2019 amb unes vendes que han arribat a 4.652 milions d'euros. El balanç de la companyia de 'retail' està en línia amb el seu acompliment de 2018.

El grup ha donat també a conèixer la seva desinversió a Espanya, país del qual s'ha replegat un 63,8%, fins als 39,4 milions d'euros. Cal recordar que Alcampo acaba de fer una inversió de 109 milions d'euros al nostre país al 2018.

Alcampo ha disseccionat aquesta inversió al seu últim comunicat. El 74% ha anat a parar a renovar les botigues ja existents i, la resta, a obertures de nous establiments i a sufragar-ne la digitalització, entre d'altres mesures.

D'altra banda, Auchan va reduir també la seva presència a Espanya amb el tancament de 27 supermercats durant l'any passat. Així, la firma comptava a 31 de desembre de 2019 amb 62 hipermercats i 277 supermercats (121 propis i 156 franquícies), servei de comerç 'online' i 63 gasolineres, 10 més que l'any passat.

La companyia ha recordat que el canvi de Simply, marca que està sent substituïda, a Alcampo, que es va iniciar al 2017, està pràcticament finalitzat, invertint-hi durant l'exercici anterior 4,2 milions d'euros. Es va canviar l'ensenya de 18 botigues pròpies i 27 franquícies, passant de Simply a Alcampo, Alcampo Supermercado o Mi Alcampo.

L'empresa ha abonat un total de 17 milions d'euros en concepte d'impostos a Espanya durant aquest exercici i manté la seva aposta pels proveïdors nacionals; en té 5.420, als quals va fer compres per valor de 2.750 milions d'euros.

"No imaginàvem que el final de 2019 seria el començament d'una situació excepcional provocada per la Covid-19, una pandèmia amb un alt cost humà, econòmic i social. En aquest marc, la nostra activitat ha cobrat més sentit que mai, perquè les 20.000 persones de la companyia tenim la responsabilitat d'assegurar a la societat l'accés a la compra de productes de primera necessitat alhora que vetllem en tot moment per la salut i seguretat dels nostres col·laboradors i clients", ha assenyalat el director d'Auchan Retail a Espanya, Américo Ribeiro.

El directiu, que va arribar al càrrec al gener d'enguany, s'ha mostrat optimista de cara a aquest complicat exercici, marcat per l'impacte del coronavirus. "Mirem al futur amb optimisme i determinació, i assumim el repte de reconstrucció, de redefinició i de trobar solucions i noves oportunitats co-creades amb els nostres grups d'interès", ha subratllat.

Noticias relacionadas

contador