reprise-d-activite-partielle-lundi-chez-airbus-en-france-et-en-espagne

Airbus té previst reprendre parcialment les tasques de producció i muntatge a França i Espanya aquest dilluns, després dels controls de salut i seguretat realitzats, i d'haver implementat una sèrie de mesures estrictes. A més, la companyia està donant suport a les iniciatives posades en marxa a escala mundial per fer front a la crisi del Covid-19, va anunciar aquest diumenge el constructor aeronàutic europeu.

  • 157,36€
  • -0,93%

La implementació d'aquestes mesures va exigir una suspensió temporal de les activitats de producció i muntatge a les plantes de França i d'Espanya durant quatre dies. Les instal·lacions de treball només reobriran si compleixen les noves mesures de salut i seguretat en qüestió d'higiene, neteja i distanciament, millorant al mateix temps l'eficiència de les operacions en les noves condicions de treball.

El president d'Airbus España, Alberto Gutiérrez, en un vídeo dirigit als empleats de l'empresa a Espanya al qual ha tingut accés infodefensa.com, explica que, una de les raons per a la reobertura dels centres és continuar donant suport als helicòpters i avions de les Forces Armades espanyoles que participen a l'operació Balmis per frenar l'expansió del coronavirus.

Aquesta reobertura es fa amb l'oposició dels treballadors, segons informa ABC. El comitè d'empresa del centre de San Pablo considera que les mesures adoptades per evitar la propagació del virus són "insuficients i precipitades", ha informat el citat diari. Els treballadors insisteixen que "la salut ha de ser la prioritat", i insten l'empresa a reconsiderar la mesura.

ADÉU AL DIVIDEND DE 2019

Airbus ha anunciat aquest dilluns que ha rebut autorització per part del seu Consell d'Administració per retirar la proposta de dividend d'1,80 euros amb càrrec als resultats de 2019, retirar les previsions per a 2020, suspendre l'aportació addicional voluntària al finançament de les pensions i establir una nova línia de crèdit per import de 15.000 milions d'euros davant la situació creada per l'expansió del coronavirus.

Noticias relacionadas

contador