airbus a321neo 20210512093726

La companyia europea Airbus ha anunciat aquest dijous uns objectius molt ambiciosos per augmentar la producció d'avions de passatgers, cosa que porta els seus títols a disparar-se un 6%, en un moment en què el sector de l'aviació es recupera de la crisi del coronavirus.

  • 157,36€
  • -0,93%

El major fabricant d'avions del món està estudiant la possibilitat de multiplicar gairebé per dos la producció dels avions de passadís únic més venuts per a mitjans de la dècada respecte als actuals nivells deprimits per la crisi, i ha ultimat els seus plans de producció per a la resta d'aquest any.

"El sector de l'aviació està començant a recuperar-se de la crisi de Covid-19", ha dit el director general de la companyia, Guillaume Faury, en un comunicat.

Airbus ha confirmat els seus plans d'augmentar la producció de l'A320 de passadís únic en més d'un 10%, passant d'un ritme actual de 40 avions al mes a 45 per a finals d'aquest any. A més, ha donat als proveïdors un nou objectiu ferm de 64 aparells al mes per al segon trimestre de 2023.

Els nous objectius s'han comunicat després que Reuters informés que Airbus ha ordenat als seus proveïdors que demostrin al més aviat possible que estan preparats per assumir l'augment de la producció d'avions de passadís únic, al mateix temps que ha advertit problemes de qualitat industrial.

Les accions d'Airbus han arribat a pujar fins a un 6,8% i han tornat a superar els 100 euros, situant-se a un pas del seu màxim de 52 setmanes als 104,54. Encara que posteriorment han retallat l'avanç.

La demanda d'avions d'un sol passadís s'està recuperant a mesura que els viatges domèstics repunten, especialment als Estats Units i a la Xina. En previsió d'una contínua recuperació d'aquest mercat, Airbus està demanant als seus proveïdors que "permetin un escenari" en què pugui produir 70 avions de passadís únic al mes per al primer trimestre de 2024. I a més llarg termini, Airbus està estudiant les oportunitats d'aconseguir una cadència de 75 per 2025.

"L'actualització oferta a la nostra comunitat de proveïdors proporciona visibilitat a tot l'ecosistema industrial per assegurar les capacitats necessàries i estar preparats quan les condicions de mercat ho requereixin. Paral·lelament, estem transformant el nostre sistema industrial, optimitzant la nostra configuració d'aeroestructures i modernitzant les nostres instal·lacions de producció de la Família A320. Totes aquestes accions s'han posat en marxa per preparar el nostre futur", ha assenyalat Faury.

PRODUCCIÓ D'ALTRES MODELS

Per la seva banda, per a la Família A220, amb una cadència actual de cinc avions al mes a Mirabel i Mobile, es confirma que la producció augmentarà a uns sis a principis de 2022. Airbus també preveu una cadència de producció mensual de 14 per a mitjans de la dècada.

Així mateix, a la Família A350, amb una cadència de producció actual mitjana de cinc al mes, s'espera que augmenti a sis a la tardor de 2022, mentre que per a la Família A330, la producció es manté a una cadència mitjana de dos avions al mes.

Airbus ha assegurat que està protegint la seva capacitat d'adaptació a mesura que el mercat evoluciona.

Noticias relacionadas

contador