• "La companyia Airbus Defence and Space GmbH ha acceptat la decisió", afirma la companyia
ep un eurofighter espanol sobrevolandomar balticomisionla otan
MINISTERIO DE DEFENSA

El fabricant d'avions europeu Airbus ha acceptat la multa de 81.250.000 d'euros que li va imposar la Fiscalia de Munic. Una sanció que es produeix en el marc del contenciós amb Àustria per la venda d'avions de combat Eurofighter, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 157,06€
  • -0,92%

"El resultat de la investigació, iniciada el 2012, no va confirmar les al·legacions de corrupció", indica el fabricant d'avions en aquest fet rellevant. La suma total es desglossa en una multa administrativa per 250.000 euros i la restitució de 81 milions d'euros. "La companyia Airbus Defence and Space GmbH ha acceptat la decisió", afirma.

En aquest comunicat, Airbus indica que la decisió sosté que certa administració anterior va ometre, negligentment, procurar els mecanismes de control intern adequats que haguessin impedit a treballadors de la companyia de fer pagaments a socis comercials sense una prestació provada i documentada.

"D'altra banda, la decisió reconeix expressament els considerables esforços efectuats per Airbus i la seva administració des de 2012, amb vista a millorar la seva organització ètica i de 'compliance' establint per a això un sistema als millors estàndards", es defensa la companyia en la seva nota.

DEMANDA DEL GOVERN AUSTRÍAC

El Govern austríac va informar el passat mes de febrer de la presentació d'una demanda contra Airbus Defence and Space (antiga EADS) i contra Eurofighter Jagdflugzeug per un contracte de compra d'avions de combat el 2003 i va xifrar en 1.100 milions d'euros les pèrdues causades a país.

En concret, la demanda presentada es refereix a un contracte signat el 2003 per a la compra de 18 avions Eurofighter per 2.000 milions d'euros, encara que finalment Àustria va aconseguir el 2007 reduir la xifra a 15 avions i rebaixar el cost en 250 milions d'euros. Segons el ministre de Defensa austríac, Hans Peter Doskocil, les pèrdues causades al seu país ascendien a 1.100 milions d'euros.

Segons Airbus, el Ministeri Públic austríac al·lega un "incompliment negligent" en la supervisió per part de membres de l'anterior administració d'Airbus Defense and Space GmbH, que no va assegurar "controls interns adequats" que haurien evitat que els empleats realitzaran pagaments a socis comercials sense proves documentals.

Noticias relacionadas

contador