• Ha arribat a una altura de cinc metres abans de baixar de manera segura
ep vahana avion electricoairbus
AIRBUS

L'avió amb enlairament i aterratge verticals (VTOL) completament elèctric i autoguiat d'Airbus per a zones urbanes, ha finalitzat amb èxit la seva primera prova de vol a gran escala aconseguint una altura de cinc metres abans de baixar de forma segura.

  • 155,90€
  • -0,74%

La prova es va completar el 31 de gener al Pendleton UAS Range, a Oregon. El seu primer vol, amb una durada de 53 segons, va ser totalment autoguiat i el vehicle va completar un segon vol l'endemà.

"En poc menys de dos anys, Vahana passar de ser un esbós conceptual en un tovalló a una aeronau autodirigida a gran escala que ha completat amb èxit el seu primer vol", ha assegurat el director de projecte de l'aeroplà per a àrees urbanes, Zach Lovering.

La companyia aèria pretén democratitzar el vol personal

'Vahana' és un projecte desenvolupat en A3, el lloc avançat de Silicon Valley d'Airbus. La companyia té com a objectiu democratitzar el vol personal i respondre a la creixent necessitat de mobilitat urbana mitjançant l'aprofitament de les últimes tecnologies en propulsió elèctrica, emmagatzematge d'energia i visió artificial. Després d'aquests primers vols estacionaris, l'equip recorrerà a proves addicionals, incloent-hi les transicions i el vol d'anada.

Noticias relacionadas

contador