• Els sindicats criden a boicotejar l'enquesta realitzada per la companyia als seus empleats
ep avionair france 20180209184608
V. CHOPELIN - AIR FRANCE

El vicepresident del Sindicat de Pilots d'Air France (SPAF, per les seves sigles en francès), Christophe Campestre, ha revelat que tenen pensat reunir-se aquest dilluns amb l’aerolínia francesa per seguir negociant les millores salarials que demanen amb l'objectiu de tallar la vaga que estan fent els treballadors de l'aerolínia francesa des del mes de febrer.

  • 10,56€
  • -2,00%

En una entrevista amb 'franceinfo', el líder sindical ha revelat que acudirà a la reunió d'aquest dilluns amb les mateixes demandes que estaven exigint des que van començar les aturades: pujar el 2018 els salaris en la mateixa proporció que ha augmentat la inflació des de 2012.

A la reunió només acudiran els principals sindicats de pilots a Air France, el SPAF i el SNPL

A la reunió només acudiran els principals sindicats de pilots a Air France, el SPAF i el SNPL. La intersindical, que reuneix també els sindicats de tripulants de cabina i personal de terra, no té cap reunió amb l'empresa als pròxims dies.

D'altra banda, Campestre ha cridat a boicotejar el 'referèndum' que la companyia està realitzant entre els seus empleats perquè votin si accepten o rebutgen la proposta que li va fer Air France als sindicats. Segons el vicepresident de SPAF, no té "valor legal" i fins i tot l'ha qualificat de "xantatge".

QUATRE DIES DE VAGA AL MAIG

La companyia va oferir als seus treballadors un increment salarial del 2% per a 2018, així com un 1,65% per al trienni 2019-2021 (un acumulat del 5%) subordinat a un "pacte de creixement".

Els sindicats, en canvi, reclamen una pujada del 3,8% immediata en conseqüència amb la inflació acumulada entre 2012 i 2017. D'altra banda, també demanen una altra pujada de l'1,3% a l'octubre per igualar la inflació estimada per 2018.

Els representants dels treballadors van rebutjar la proposta de la companyia perquè entenen que "l'únic augment salarial proposat" és el del 2% per a 2018. En base a això, van convocar el 26 d'abril passat quatre dies de vaga al maig: els dies 3, 4, 7 i 8.

Aquest mateix dia també es va posar en marxa una consulta en línia, impulsada pel president d'Air France i conseller delegat d'Air France-KLM, Jean-Marc Janaillac, que es va comprometre a dimitir si la proposta d'augment salarial de l'empresa era rebutjada. El 4 de maig es coneixeran els resultats d'aquest 'referèndum'.

Noticias relacionadas

contador