ep archivo   varias personas observan los paneles informativos que anuncian retrasos de llegadas en
Gustavo Valiente - Europa Press - Archivo

Aena ha comunicat que treu a concurs el dret real de superfície sobre una parcel·la de l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas per a la construcció d'un supermercat que ajudi a completar la gamma de serveis a disposició de la població aeroportuària molt elevada.

  • 176,40€
  • 1,09%

L'import estimat del contracte puja fins als 14,2 milions d'euros a abonar d'acord amb dos conceptes: d'una banda, el pagament d'una renda mensual, i de l'altra, un pagament únic a efectuar a l'inici del contracte. Els dos conceptes (renda mensual i pagament mensual) són licitables, i arrenquen amb valors de sortida de 27.030€/mes, i 993.000€ respectivament, segons ha informat en una nota de premsa.

La superfície total de la parcel·la a arrendar és de 8.590 m2 dins la qual es podrà edificar fins a un màxim de 6.000 m2 dels quals es podrà dedicar un màxim de 2.000 m2 a zona de vendes. La resta quedarà com a zones de suport i/o aparcament associat.

El gestor aeroportuari ha destacat que el terreny està urbanitzat i que el principal objectiu de la licitació és la construcció, la gestió i l'explotació d'un supermercat, que portarà associat un aparcament d'ús exclusiu per als clients. "El termini de durada del contracte serà de 30 anys i computarà a partir de la data de signatura de l´Acta de Lliurament de la Superfície", ha detallat Aena.

L'adjudicatari formalitzarà un dret real de superfície sobre la parcel·la objecte de la licitació mitjançant Escriptura Pública de constitució del dret i la seva inscripció al Registre de la Propietat i el termini d'inici de l'activitat no pot ser superior a 36 mesos des de la data de la signatura de l'Acta de Lliurament.

"L'adjudicatari ha d'obtenir, a més de totes les llicències pertinents, totes aquelles autoritzacions administratives i llicències necessàries per al desenvolupament de l'activitat i, prèviament, l'informe favorable d'Aena sobre el projecte per garantir-ne la coherència amb la funcionalitat de l'aeroport", ha explicat l'entitat.

El termini de presentació d'ofertes finalitza el 12 de maig del 2023.

contador