ep fachada del edificio de aena piovera azul sede central de la empresa en madrid espana a 24 de
Ricardo Rubio - Europa Press

Aena ha confirmat que el passat cap de setmana es va confirmar un cas de Covid-19 d'una persona que treballa a la seu central de Madrid i per tant ha procedit a reforçar les mesures preventives, a més totes les persones que han tingut contacte amb ell realitzaran teletreball des d'aquest mateix dilluns.

  • 182,10€
  • 0,28%

Segons va explicar el gestor aeroportuari en una nota de premsa la tarda del dissabte 7 de març, s'ha confirmat un cas de Covid-19 en una persona que treballa a la seu central d'Aena a Madrid. Es tracta d'un treballador extern, que va estar per última vegada a l'edifici el passat 28 de febrer, quan encara es trobava en estat asimptomàtic.

Es va començar a trobar malament aquest cap de setmana, i no ha anat a treballar des del dia 28 de febrer. Durant la jornada del dissabte, li van realitzar les proves i el resultat va ser positiu. En aquests moments, està hospitalitzat seguint les indicacions dels metges.

Davant aquest situació Aena ha posat en marxa una sèrie de mesures preventives, entre elles la identificació i informació de totes les persones que han tingut contacte directe amb ell, facilitant-los el teletreball des d'aquest mateix dilluns.

Aquest diumenge es va realitzar una esterilització de la planta i de totes les zones comunes de l'edifici, seguint el procediment d'actuació en casos d'infecció pel nou coronavirus, de 27 de febrer de 2020, de la Direcció General de Salut Pública, Qualitat i Innovació.

A més s'ha identificat d'altres persones de risc que treballen a l'edifici. i que també tindran la possibilitat de teletreballar. Es reforçarà la connexió de banda ampla per a l'accés remot als servidors d'Aena en previsió de l'augment del nombre de persones que teletreballaran, i facilitats per a l'ús de dispositius mòbils i portàtils.

Aquest mateix dilluns s'ha convocat el Comitè de Seguretat i Salut per mantenir informats els representants dels treballadors, i s'ha constituït un comitè de crisi intern per al seguiment de l'efectividad de les mesures i la posada en marxa de noves mesures quan siguin necessàries.

A més es manté una coordinació constant amb la resta d'empreses que exerceixen la seva activitat al mateix l'edifici.

El gestor aeroportuari assegura que manté una permanent coordinació amb les autoritats sanitàries espanyoles i amb els treballadors i els seus representants, i que ha posat a la seva disposició un protocol d'actuació per a tota la plantilla, en línia amb les recomanacions del Ministeri de Sanitat.

Noticias relacionadas

contador