ep archivo   maurici lucena betriu presidente   consejero delegado de aena
RAÚL URBINA - Archivo

Els experts de Bankinter valoren aquest divendres l'adjudicació d'onze aeroports a Aena al Brasil per 780 milions d'euros i indiquen que és "una bona notícia, almenys des del punt de vista estratègic".

  • 173,00€
  • 0,35%

El banc subratlla el fet que Aena continuï amb el procés d'expansió internacional, que serà la principal font de creixement als propers anys. "A més, guanya presència al Brasil, on ja gestiona sis aeroports", precisa.

La companyia té capacitat financera per dur a terme la inversió, amb una liquiditat actual d'uns 2.400 milions i un palanquejament moderat.

"Encara és aviat per determinar l'impacte (de la notícia) en valoració, mancant conèixer-ne detalls, i mantenim recomanació neutral. No podem oblidar que aquesta exposició internacional és encara residual i que a prop del 95% dels seus ingressos els obté a Espanya, on el marc regulador impedeix la pujada de tarifes, almenys fins al 2026. Això deixa Aena en una situació de certa vulnerabilitat en un entorn de forta inflació en costos", comenten des de Bankinter.

Els onze aeroports brasilers dels quals Aena ha obtingut la concessió van sumar el 12% del trànsit del país el 2019, i són Congonhas, Campo Grande, Uberlândia, Santarém, Marabá, Montes Claros, Carajás, Altamira, Uberaba, Corumba i Ponta Porã, l'aeroport de Congonhas és el principal aeroport del grup, amb 22,8 milions de passatgers el 2019, el 85% del conjunt d'aquests onze aeroports.

Aquests aeroports passaran a ser gestionats per una societat concessionària que es crearà expressament per fer-ho, participada al 100% per Aena Desarrollo Internacional. La signatura del contracte de concessió està prevista que tingui lloc al proper mes de febrer de 2023.

Noticias relacionadas

contador