ep la ministra de asuntos exteriores union europea y cooperacion arancha gonzalez laya comparece
Pool

Aena (+2,25%) i IAG (+1,77%) han rebotat aquest dimarts, tot i que han quedat molt lluny de les pujades a l'entorn d'un 5% que han registrat durant gran part de la sessió. De fet, altres companyies com Meliá Hotels (-0,47%), que han cotitzat en positiu durant tota la jornada, ara observa lleugeres caigudes. El turisme reacciona així després del salvavides promès per la ministra d'Afers exteriors, Arancha González Laya, qui ha assegurat que Espanya té un pla per rellançar el sector, principal motor de l'economia.

IAG

  • 2,04€
  • -1,55%

Així ho ha promès Laya durant una entrevista per Onda Cero, en la qual ha destacat que l'enfonsament del turisme "no és només un problema per a Espanya sinó per a tots els països del món".

Laya creu que "cal reinventar el turisme" una vegada superada la crisi del coronavirus. La ministra s'ha referit també a les declaracions del president de Mèxic, López Obrador, qui ha afirmat que el país centreamericà ha gestionat la pandèmia millor que Espanya.

En paraules de Laya, a cada ciutadà el preocupa el que fa el seu propi Govern, per la qual cosa aquest tipus de comparacions no són útils per a la població. En aquest sentit, Alemanya destaca com el país amb la xifra més alta de contagis aquests últims quatre mesos.

Els països de tota Europa estan tornant a imposar restriccions a la vida pública en un esforç per evitar que les festes d'estiu i els viatges propaguin el virus. A Alemanya s'han produït diversos brots durant les últimes setmanes en entorns com ara esdeveniments familiars més grans i activitats d'oci, així com en instal·lacions educatives i professionals, informa Bloomberg.

Noticias relacionadas

contador