ep acciona endesa e iberdrolaadjudicansuministroenergia renovableaena2020
AENA / RAÚL URBINA - Archivo
175,70€
  • -0,10€
  • -0,06%

Aena és aquest dimecres el pitjor valor de l'IBEX, amb caigudes que són ja del 2,5%. La companyia va anunciar al tancament de la passada jornada uns resultats que no s'han rebut bé, atès que va oferir una feble previsió de passatgers per al 2020. El hòlding estima per a l'exercici 2020 un creixement del volum de passatgers a la xarxa d'aeroports d'Espanya de l'1,1%, xifra que suposa 2,6 punts percentuals menys del previst per a aquest any, que se situa al 3,7%.

"Aena va publicar (aquest dimarts) sòlids resultats, tal com s'esperava, atès que la companyia ja havia registrat xifres fortes de trànsit durant el tercer trimestre. (...) No obstant això, les perspectives són cada vegada més febles, amb aquesta estimació de passatgers de l'1,1%, xifra que suposa una clara desacceleració respecte al trànsit de l'any (+4,8%). Aquesta orientació està en línia amb les nostres previsions, però creiem que és lleugerament inferior a les del consens", assenyalen els experts de JP Morgan.

"A causa dels vents en contra a curt termini, amb la baixa capacitat d'hivern (+0,5%), la fallida de Thomas Cook i les protestes a Barcelona, ​​esperem que es produeixi una desacceleració important del trànsit durant el quart trimestre", adverteix el banc d'inversió nord-americà, que reitera el consell d''infraponderar' Aena, amb un preu objectiu de 161 euros.

MOODY'S AVISA DE L'IMPACTE D'UN BREXIT DUR

Encara que sembla que el panorama està una mica més clar al Regne Unit, amb aquesta pròrroga fins al 31 de gener de 2020 i les eleccions el 12 de desembre, l'agència de qualificació Moody's segueix estudiant la possibilitat d'un Brexit sense acord i avisa que "almenys un 15% del tràfic (d'Aena) estaria sota amenaça en cas d'un Brexit sense pacte".

"Els aeroports espanyols han continuat registrant un creixement superior a la mitjana durant els nou primers mesos de 2019, encara que a un ritme més lent que fa un any, recolzats en una demanda sostinguda d'oci i en unes condicions macro comparativament més sòlides al país. Això es va veure compensat en part per la vaga de Ryanair i d'IAG", expliquen des de l'agència.

"Encara que els operadors britànics suportarien la càrrega més pesada d'un Brexit sense acord, aquest resultat també afectaria alguns aeroports d'altres països de la Unió Europea. En particular, Aena, Schiphol i Niça podrien veure amenaçada almenys el 15% del seu trànsit", afegeix Moody's.

Aena va aconseguir un benefici net de 1.114,2 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, xifra que suposa un 9,4% més respecte al mateix període de 2018 quan va guanyar 1.018,5 milions d'euros. De gener a setembre, els ingressos totals d'Aena van arribar als 3.448,8 milions d'euros, xifra que suposa un augment del 6,1%, (198.404.000 més) respecte al mateix període de 2018. D'aquesta quantitat, 3.407,7 milions d'euros van ser ordinaris, amb un augment del 8,7% dels ingressos comercials (954.900.000).

Noticias relacionadas

contador