ep aeropuertoaena 20171212123001
AENA
175,70€
  • -0,10€
  • -0,06%

JP Morgan creu que les accions d'Aena cotitzen actualment a un preu superior, amb la qual cosa situa el seu valor objectiu gairebé un 10% per sota, als 161 euros, enfront dels 163 euros en què es mou aquest dimarts. Així, els analistes donen una recomanació de 'infraponderar' sobre els títols de l'operador aeroportuari més gran del món per passatgers transportats.

Encara que el juliol, el creixement del trànsit va ser del 3,4%, els analistes assenyalen que va registrar una desacceleració del 5,7% durant el primer semestre de l'any. "El rendiment fins a la data es manté per sobre del nostre creixement de trànsit per 2019, del 4%. La nostra expectativa de l'any complet ara implica una taxa de creixement de trànsit mensual mitjà del 2,4% per al període restant de cinc mesos", afirma JP Morgan en un informe.

El creixement de juliol va ser impulsat pel trànsit a l'aeroport de Madrid-Barajas (+7,5%) i l'aeroport de Barcelona-El Prat (+3,8%). Els vols nacionals van liderar l'augment (+7,9%) mentre que els vols internacionals van contribuir al menor creixement (+1,6%).

Entre les raons que dona JP Morgan per qualificar Aena amb 'infraponderar' està que veuen "una sèrie de riscos a mitjà termini" a causa d'un creixement del trànsit "probablement menys estel·lar", unes retallades aranzelàries majors del que s'esperava, inflació contínua de costos i majors necessitats de despesa de capital. En general, asseguren que observen "una cobertura de dividends més reduïda" juntament amb "la contínua gana d'Aena per les fusions i adquisicions".

Els analistes afegeixen que els principals riscos per al preu objectiu i la recomanació d'infraponderació són: un creixement del trànsit millor del que s'esperava, devolucions i tarifes permeses millors del que s'esperava per al proper període reglamentari, fusions i adquisicions acumulatives en la divisió d'aeroports internacionals, una política de dividends significativament diferent del que s'esperava, i el potencial per a la despesa minorista i el rendiment dels ingressos comercials millor de les expectatives.

A principis d'agost, Bankinter donava a les accions d'Aena una recomanació de 'neutral' i fixava el preu objectiu als 162,4 euros.

contador