ep panoramicala promocion soul marbella de aedas homes
AEDAS HOMES

Aedas Homes començarà a pagar dividend enguany amb el repartiment d'1 euro brut per acció a compte dels resultats d'aquest exercici, segons va anunciar la promotora immobiliària controlada pel fons Castlelake.

  • 18,78€
  • 2,07%

La companyia que dirigeix David Martínez preveu abonar un primer import de 0,50 euros el novembre vinent, i la resta ja durant el 2021, amb la finalitat de "compartir amb els seus accionistes el valor generat amb el negoci".

Aedas estima que podrà repartir com a remuneració total entre els socis un total d'uns 1.000 milions d'euros en el període comprès entre 2020 i 2023.

Amb la proposta d'aquest dividend a la seva pròxima junta, Aedas, que va sortir a borsa a l'octubre de 2017, s'avança a l'última estimació que va realitzar sobre aquest.

Al juliol de 2019, el president de la immobiliària, Santiago Fernández Valbuena, va indicar que el dividend es començaria a plantejar a principis de 2021, data en la qual l'empresa preveu aconseguir els objectius de negoci a la qual té vinculada la retribució als socis.

"Si complim les fites, la pregunta del dividend estarà candent per a principis de 2021", va assegurar llavors el president de la companyia, el pla de negoci de la qual fixa per a 2021 aconseguir la 'velocitat de creuer' del seu pla de negoci, això és, començar a lliurar uns 3.000 habitatges a l'any.

La immobiliària anuncia el seu primer dividend coincidint amb la presentació dels resultats de l'exercici 2019, que va tancar amb un benefici de 31,6 milions d'euros, import que multiplica per més de dotze el de 2,5 milions d'un any abans.

Els comptes d'Aedas es veuen impulsades per l'increment del nombre d'habitatges lliurats. Durant 2019 va entregar les claus i, per tant va facturar, 833 pisos, respecte dels 231 lliurats al 2018.

No obstant això, el nombre de lliuraments és inferior al de 1.055 habitatges fixat com a objectiu per a l'any 2019 al seu pla de negoci.

La immobiliària atribueix aquesta retard aculat del lliurament de pisos a l'efecte de l'entrada en vigor de la nova Llei Hipotecària, segons van indicar a Europa Press fonts de l'empresa.

No obstant això, Aedas assegura que els habitatges ja s'estan lliurant, que ja estan construïts i compten amb tots els permisos. De fet, assegura que al tancament de febrer els lliuraments arribaran a 970.

Malgrat aquests retards, l'augment de lliuraments respecte de l'any passat va impulsar la xifra de negoci de la companyia, que es va multiplicar per quatre, fins als 311,5 milions d'euros.

ELEVA EL MARGE Al 32,7%

El benefici brut d'explotació (EBITDA) va pujar un 17,9%, fins a situar-se en 55,7 milions.

Aedas Homes assegura obtenir un marge de benefici del 32,7% per cada habitatge que ven, percentatge de guany que supera el 29,8% comptabilitzat un any abans.

A l'àmbit del negoci, al tancament de 2019 la companyia tenia en construcció uns 4.200 habitatges i una cartera de prevendes de 2.739 unitats.

Per a 2020, Aedas preveu lliurar 1.986 pisos, amb la finalitat d'aconseguir al 2021 la cota dels referits 3.000 pisos anuals fixada com la seva 'velocitat de creuer'.

En aquest sentit, la companyia va anunciar que modificarà el seu any fiscal, que quedarà fixat entre l'1 d'abril i el 31 de març, amb la finalitat d'evitar que el tancament de l'any coincideixi amb un mes "poc hàbil" per al lliurament d'habitatges, com considera que és el desembre. D'aquesta forma, assegura "compassar el període final de lliurament amb una etapa més natural i còmoda per als compradors".

Noticias relacionadas

contador