adolfo adriana dominguez

Adolfo Domínguez Fernández, president i principal accionista del grup Adolfo Domínguez des de fa 28 anys, ha decidit consolidar el relleu generacional de la companyia, renunciant a la presidència i donant suport a l'elecció de la consellera delegada, Adriana Domínguez, com a nova presidenta executiva de la companyia. El nomenament ha estat aprovat per unanimitat pels membres del consell d'administració i previ informe favorable de la comissió de Nomenaments i Retribucions (composta exclusivament per consellers independents).

  • 4,78€
  • 0,65%

La decisió confirma la successió natural a la firma de moda d'autor, que ara ha d'encarar el futur en el marc de la pitjor recessió econòmica mundial provocada per la crisi del coronavirus. Adriana Domínguez és consellera de l'empresa des de novembre de 2016 i des de juliol de 2017 el consell va delegar en ella tots els poders executius, primer com a directora general (2017-19) i com a consellera delegada (des de juliol de 2019), càrrec que ara s'afegeix al de presidenta del consell d'administració. El fins ara president ha volgut fer coincidir el relleu generacional amb el final del mandat estatutari de la presidència, en comptes d'optar a la renovació.

Després de més de dues dècades com a president, Adolfo Domínguez Fernández ha decidit deixar el càrrec, encara que roman a l'òrgan d'administració de l'empresa com a conseller dominical. El creador gallec és el principal accionista de la companyia amb un 31,5% del capital.

Adriana Domínguez, filla major del fins ahir president, ha protagonitzat la nova etapa de la companyia des de 2016, sempre amb el suport del consell d'administració. Economista de formació, la nova presidenta executiva representa la tercera generació de l'empresa, fundada pels seus avis el 1950. Des de fa quatre anys ha aconseguit renovar completament la gestió de la companyia, en tàndem amb l'actual director general, Antonio Puente. Adriana Domínguez, Puente i un nou equip de direcció, han retornat la firma als resultats operatius positius després de deu anys de pèrdues, aconseguint incrementar les vendes totals i especialment la rendibilitat de les vendes per botiga i del comerç online, amb xifres de creixement de dos dígits. La nova presidenta executiva haurà d'afrontar ara una de les etapes més complexes de la companyia, marcada per la recessió econòmica provocada per la Covid-19.

Adolfo Domínguez Fernández va complir aquest mes 70 anys. Fins el 2016 va ser el principal impulsor de la marca, la més important firma de moda d'autor espanyola que continua en mans de la família fundadora. La marca es troba avui entre les de millor reputació i reconeixement de la moda espanyola, és la firma degana del sector tèxtil a la Borsa, i disposa del 52% de les seves botigues fora d'Espanya.

Els membres del consell van acceptar la renúncia del periodista José Manuel Rubín com a president de la comissió de Nomenaments i Retribucions, en què seguirà com a conseller, i van nomenar per substituir-lo la consellera independent, economista i especialista en moda, Maite Aranzábal. El consell d'administració d'Adolfo Domínguez està integrat per 8 persones, un 50% dones i un 50% independents.

El grup Adolfo Domínguez compta amb 391 punts de venda a 22 països i va facturar 112 milions d'euros durant l'últim exercici auditat (2018/19).

Noticias relacionadas

contador