gautam adani 1
Twitter/@gautam_adani

Adani Group no aconsegueix aixecar el cap des que fa una setmana el fons d'inversió nord-americà Hindenburg l'acusés de frau i manipulació del mercat. El conglomerat indi ha anat, dia rere dia, aprofundit les pèrdues borsàries que ja arriben als 107.100 milions de dòlars.

Els títols del grup també s'han vist seriosament afectats i a la sessió d'aquest dijous van caure un 26,70%, en un clar reflex de manca de confiança dels inversors i que ha portat la companyia a fer marxa enrere en la venda pública d'accions.

Aquesta ràpida disminució ha provocat preocupacions serioses sobre un risc sistèmic més ampli per als mercats indis. El banc central de l'Índia ha demanat a les entitats locals els detalls de la seva exposició en el conglomerat Adani, segons ha informat Reuters, citant fonts governamentals i bancàries.

Així mateix, la fortuna de Gautam Adani, president i fundador de l'entitat, se n'ha ressentit i el magnat ha deixat de ser la persona més rica d'Àsia, baixant fins a la segona posició.

La mala ratxa per a Adani Group va començar quan Hindenburg va assenyalar les empreses del conglomerat de participar-hi "en un descarat esquema de manipulació d'accions i frau comptable al llarg de dècades". "L'estafa més gran a la història corporativa".

El grup ha negat les acusacions en tot moment i ha amenaçat d'emprendre accions legals. "És tremendament preocupant que les declaracions d'una entitat asseguda a milers de quilòmetres de distància, sense credibilitat ni ètica, hagi causat un impacte advers greu i sense precedents els nostres inversors", ha indicat en un comunicat.

Noticias relacionadas

contador