ep archivo   microsoft announced plans to acquire activision blizzard a leader in game development
MICROSOFT CORP./PR NEWSWIRE - Archivo

Microsoft és cada cop més a prop de tancar l'adquisició de l'editor de videojocs Activision Blizzard per valor de 69.000 milions de dòlars. La jutgessa Jacqueline Scott Corley, del tribunal de San Francisco, ha donat suport a l'operació i ha rebutjat les mesures cautelars sol·licitades per la Comissió Federal de Comerç dels Estats Units (FTC, per les sigles en anglès) per bloquejar la transacció. Les accions d'Activision han pujat un 10% aquest dimarts.

  • 94,42$
  • -0,05%
  • 423,08$
  • 1,57%

"El Tribunal considera que la FTC no ha demostrat una probabilitat que prevalgui en el seu reclam que aquesta fusió vertical particular en aquesta indústria específica pot disminuir substancialment la competència. Per contra, l'evidència del registre apunta a un accés més gran dels consumidors a Call of Duty i altres continguts d'Activision. Per tant, la moció d'una ordre judicial preliminar és DENEGADA", ha escrit la jutgessa en la seva decisió.

El veredicte ha estat celebrat tant per Microsoft com per Activision Blizzard.

El president de la tecnològica, Brad Smith, ha assenyalat que la companyia estava “agraïda al Tribunal de San Francisco per aquesta decisió ràpida i exhaustiva i espera que altres jurisdiccions continuïn treballant per aconseguir una resolució oportuna”.

Bobby Kotick, CEO d'Activision Blizzard, per part seva, ha afirmat que "la nostra fusió beneficiarà els consumidors i treballadors. Permetrà la competència en lloc de permetre que els líders del mercat arrelats continuïn dominant la nostra indústria en ràpid creixement".

Amb tot, la FTC pot recórrer la decisió davant d'un tribunal federal d'apel·lacions.

"Estem decebuts amb aquest resultat atesa la clara amenaça que aquesta fusió representa per a la competència oberta en jocs al núvol, serveis de subscripció i consoles. Durant els propers dies anunciarem el nostre proper pas per continuar la nostra lluita per preservar la competència i protegir els consumidors", ha dit un portaveu de la FTC, en declaracions recollides per CNBC.

La decisió judicial permet a Microsoft tancar la compra d'Activision abans de la data límit del 18 de juliol, sempre que les companyies trobin la manera de resoldre l'oposició del Regne Unit, on l'Autoritat dels Mercats i la Competència (CMA, per les sigles en anglès) va vetar l'acord al maig.

La Comissió Europea, per part seva, va aprovar l'operació el mes de maig passat en concloure que "Microsoft no podria danyar les consoles rivals i els serveis de subscripció de jocs múltiples rivals".

Per als analistes de Bankinter, són "bones notícies" per a Microsoft i Activision. "Després de la sentència, es reprendrà el cas al Regne Unit (CMA). Microsoft ja havia apel·lat la decisió, encara que l'audiència està programada per al 28 de juliol, que excedeix els terminis de l'adquisició, ja que la data límit per tancar el acord amb Activision és el 18 de juliol. Tot i això i després d'un període sense avenços de l'operació a causa de riscos regulatoris, sembla que l'OPA es durà a terme", comenten.

Noticias relacionadas

contador