ep archivo   junta general de accionistas de acs de 2020 celebrada de forma telematica
ACS - Archivo

ACS repartirà un dividend flexible d'1,27 euros el proper 8 de juliol, o una acció per cada 19, segons ha informat la mateixa companyia a la CNMV.

ACS

  • 22,52€
  • -0,44%

La constructora presidida per Florentino Pérez ha decidit executar una reducció de capital paral·lela perquè, els accionistes que escullin efectiu, no vegin diluïda la seva participació en el capital social.

El calendari establert pel consell fixa el 21 de juny com l'últim dia en què els títols d'ACS es negociïn amb dret a participar en el dividend flexible i el 30 de juny com el final del termini per sol·licitar la retribució en efectiu.

L'última junta d'accionistes ja va donar 'llum verda' a aquest pagament, que suposarà una ampliació de 426 milions d'euros en el cas que tots els accionistes optin per noves accions. El dividend es pagarà amb càrrec a reserves voluntàries, caixa que ara és de 2.542 milions d'euros.

Aquesta operació està en línia amb les actuacions que realitza ACS des de l'any 2012 i amb la pràctica durant els últims anys d'altres importants companyies cotitzades, que cada vegada més donen als seus accionistes l'opció de triar entre aquestes dues alternatives o una combinació de ambdues.

El pagament de juliol de l'any passat va ser d'1,38 euros per acció i l'anterior, d'1,45 euros, de manera que el dividend d'aquest any és inferior al lliurat durant els dos últims exercicis. El 2020, últim any complet, ACS va guanyar 574 milions d'euros un 40,3% menys per l'impacte que va tenir el coronavirus en totes les seves unitats de negoci.

Noticias relacionadas

contador