• ACS s'ha fet amb el projecte a través d'un consorci en el qual participa a través de Dragados Canadà
ep florentino perezla juntaacs
EUROPA PRESS

La constructora ACS s'ha adjudicat en consorci la construcció del tren automàtic de transport de viatgers de l'àrea metropolitana de Montreal, al Canadà, un projecte de 3.300 milions d'euros, segons ha informat el grup.

ACS

  • 37,82€
  • 0,32%

Aquest projecte és la major obra d'infraestructura de transport que el Quebec escomet en dècades, amb la qual cosa el grup que presideix Florentino Pérez reforça la destacada presència amb què compta a Amèrica del Nord, primer mercat actual de la companyia per ingressos. El projecte consisteix a construir el que serà el quart sistema de transport automàtic de passatgers del món després dels de Singapur, Dubai i Vancouver.

En el cas de Montreal, el tren automàtic connectarà la ciutat amb els barris perifèrics de Rive Sud, Sainte-Anne-de-Bellevue i Deux Montagnes. El sistema ferroviari tindrà una xarxa de 67 quilòmetres de longitud i 25 estacions. Una vegada que el 2031 estigui en servei, s'espera que transporti uns 45 milions de viatgers a l'any.

ACS s'ha fet amb el projecte a través d'un consorci en el qual participa a través de Dragados Canadà, amb un percentatge del 24%, i que completen les empreses SNC Lavalin, AECON, Pomerleau i EBC. La constructora aconsegueix aquest nou 'megaprojecte' a Amèrica del Nord, mentre a Espanya està pendent de la batalla d'opes que lliura amb Atlantia per fer-se amb el control d'Abertis.

Noticias relacionadas

contador