ep economiaempresas- florentino perez seguira como presidenteacsmenos cua
ACS - Archivo

ACS

37,82€
  • 0,12€
  • 0,32%

ACS s'ha adjudicat la construcció d'una nova línia de metro a Brisbane, que inclou un túnel sota el riu del mateix nom, així com el seu posterior manteniment, un projecte estimat en un total de 3.400 milions d'euros que constitueix el més gran de la història de l'Estat de Queensland, segons ha informat el grup.

La companyia que presideix Florentino Pérez s'ha fet a través de la seva filial australiana CIMIC amb aquest 'macroprojecte', amb el qual reforça la seva cartera d'obres en aquest país, el seu segon major mercat per ingressos per darrere dels Estats Units.

L'anomenat 'Cross River Rail' de Brisbane suposa construir una línia de metro de 10 quilòmetres de longitud a Brisbane, dels quals 5,9 quilòmetres discorren en un túnel sota el riu. A més, abasta l'execució de quatre estacions subterrànies i dues més en superfície.

La línia travessarà la ciutat i discorrerà entre el parc de Dutton, al Sud del centre financer, i l'estació de Roma, al Nord.

Després de la construcció, CIMIC també s'encarregarà del manteniment de les instal·lacions a través de la seva filial de serveis UGL. I ho farà durant un període de 24 anys.

Aquesta operació se suma a altres tantes tancades per CIMIC a Austràlia i Nova Zelanda durant els últims mesos.

La més sonada va ser la de l'intercanviador de Rozelle a Sydney, per un import econòmic de 2.500 milions d'euros. A més, també es va adjudicar les obres del metro de la capital australiana per 900 milions i el projecte regional ferroviari de la mateixa ciutat per 500 milions.

Noticias relacionadas

contador