• CountourGlobal s'ha compromès de manera "irrevocable i incondicional" a votar a favor de l'operació durant la junta d'accionistes
acciona sede

Acciona ha comunicat aquest dimarts que ha subscrit amb ContourGlobal un contracte de compravenda sobre el 100% del capital d'Acciona Termosolar, societat propietària (directament o indirectament) de cinc plantes termosolars ubicades a Espanya així com dels seus actius d'evacuació, amb una potència instal·lada agregada de 249,8 MW.

  • 109,20€
  • 4,10%

El preu de la compravenda suposa una valoració d'Acciona Termosolar de 1.093 milions d'euros. Addicionalment, les parts han acordat el pagament d'un earn-out (acord que permet a Acciona rebre una compensació futura addicional) de fins a 27 milions d'euros.

La companyia ha explicat que el tancament de l'operació es troba sotmès al compliment de dues condicions suspensives, consistents en (i) l'aprovació per part de les autoritats espanyoles de competència i (ii) l'aprovació per part de la junta general de ContourGlobal. "ContourGlobal, accionista de control de CountourGlobal plc, s'ha compromès de forma irrevocable i incondicional a votar a favor de l'operació durant l'esmentada junta", ha avançat Acciona.

UNA OPERACIÓ ANUNCIADA

La venda del negoci de termosolar d'Acciona a ContourGlobal va ser avançada a principis de mes per El Economista. Llavors, Acciona emetia un comunicat reconeixent que estava mantenint converses però, al mateix temps, afirmant que aquestes estaven "actualment suspeses".

Els experts valoraven llavors aquesta possible venda -que s'estimava en uns 1.500 milions d'euros- com una cosa positiva que alliberaria recursos "bé per millorar la rendibilitat de l'accionista o bé per invertir en nous actius", assenyalaven des de Banc Sabadell.

Noticias relacionadas

contador