• Els experts valoren favorablement aquestes converses perquè posen en valor els actius energètics de la companyia
acciona portada

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha suspès cautelarment la cotització d'Acciona. A les 9:45, la companyia ha tornat a cotitzar amb alces del 3% i, a hores d'ara, suma un 1% amunt.

  • 109,20€
  • 4,10%

El Economista publicava aquest dijous que ContourGlobal ultima la compra a la companyia del seu negoci de plantes termosolars, valorat en 1.500 milions d'euros.

Acciona acaba de notificar la CNMV que "està mantenint negociacions amb ContourGlobal per a la realització d'una operació corporativa relacionada amb actius energètics". Acciona afegeix que "ni el perímetre, ni les valoracions, ni els altres termes i condicions esmentades a l'article (de l'Economista) reflecteixen la realitat".

"A l'actualitat aquestes negociacions estan suspeses", afegeix la companyia al fet rellevant enviat a la CNMV.

Els experts de Sabadell assenyalen que el fet que Acciona i ContourGlobal estiguin negociant és positiu "perquè posaria en preu aquests actius (energètics) a hores d'ara infravalorats, en la nostra opinió". "Encara que en la nostra valoració hi hauria un impacte negatiu de -1%, l'impacte en cotització seria positiu i proper al +6%", expliquen aquests analistes.

Amb aquesta operació, Acciona es desconsolidaria aproximadament 175 milions d'euros d'EBITDA, segueixen explicant des de Sabadell, fet que suposa un 14% del total i un 28% del deute financer net estimat al tancament de 2017. Això milloraria la ràtio d'endeutament des de 4,3 vegades deute financer/EBITDA estimat per al 2017 fins a 3,6 vegades, "alliberant així recursos bé per millorar la rendibilitat de l'accionista o bé per invertir en nous actius", assenyalen des de Sabadell.

Els analistes de Bankinter afegeixen que la notícia és positiva per a l'acció "ja que permetria cristal·litzar valor en aquesta divisió del grup".

Noticias relacionadas

contador