ep aerogenerador de acciona windpower
ACCIONA - Archivo

Acciona ha signat el seu primer contracte a Polònia amb la companyia multinacional de components automobilístics, Brembo, en un acord de venda d'energia a través d'un VPPA (Virtual Power Purchase Agreement). Aquest tipus de contracte no requereix el subministrament físic d'energia al client. Amb vigència des del passat 1 de febrer i amb una durada de cinc anys, l'acord permetrà a Brembo descarbonitzar el consum d'energia de les seves plantes a Polònia i avançar en el seu pla de sostenibilitat.

  • 107,80€
  • -0,83%

Acciona posseeix i opera 101MW d'actius eòlics a Polònia. La companyia està present all mercat de construcció i immobiliari polonès a través de les seves filials Mostostal Warszawa i Acciona Nieruchomości. Al nou contracte, la companyia compromet 100.000MWh renovables a l'any que injectarà a la xarxa i proporcionarà les Garanties d'Origen associades a Brembo Polónia a través del seu parc eòlic Krobia I (63MW), situat a Wielkopolskie (Polònia).

Amb aquest acord VPPA, Acciona reforça la seva estructura de preus de comercialització i redueix l'exposició a la volatilitat de mercat. Brembo, per la seva banda, optimitza els seus costos, assegura l'accés a energia neta i avança en els seus objectius de reducció d'emissions de CO2.

Brembo s'ha marcat com a objectiu ser neutre en carboni per 2040. Aquesta fita forma part de la seva visió estratègica "Converteix l'energia en inspiració" que la companyia va llançar l'any passat i que pretén proporcionar solucions per al mercat automobilístic que combinin altes prestacions i baixes emissions.

"Aquest acord és un clar exemple dels esforços conjunts de la indústria i els generadors d'energia neta per aconseguir la descarbonització de l'economia", va assenyalar el director de Brembo a Europa de la divisió d'Energia d'Acciona, Klaus Falgiani,

Per la seva banda, Acciona proporciona energia 100% renovable a més de 500 companyies i institucions arreu del món, contribuint a les seves estratègies de descarbonització i objectius climàtics. A més de Brembo, entre els seus clients destaquen companyies com Amazon, Apple, Novartis, Google, Telefónica, Bimbo, Merck, Asics, Unilever, Maersk i Robert Bosch.

contador