ep edificio de acciona
ACCIONA - Archivo

Acciona ha signat un contracte per a finalitzar la construcció i operació de la línia 6 del metro de Sao Paulo, al Brasil, valorat en 2.300 milions d'euros. Aquesta línia donarà servei a 600.000 passatgers cada dia, una vegada concloses les obres en un termini màxim de cinc anys.

  • 116,20€
  • -0,51%

Es tracta d'un treball que porta estancat des de 2016 i que, finalment, l'empresa concessionària en la qual el grup espanyol és soci principal ha desencallat signant el contracte amb l'Estat de Sao Paulo i el consorci Move, segons ha informat la companyia en un comunicat.

Aquesta 'Línia Taronja' de metro és el projecte d'infraestructures públic-privat més gran en desenvolupament a l'Amèrica Llatina. Així mateix, és el projecte d'infraestructures més gran de la història del grup que presideix José Manuel Entrecanales, que generarà fins a 9.000 llocs de feina.

La Línia 6 comptarà amb 15 estacions al llarg de més de 15 quilòmetres de longitud i connectarà el centre de la capital amb el seu extrem nord-oest, travessant diversos barris on se situen algunes de les principals universitats de Sao Paulo.

Acciona també s'encarregarà d'explotar la infraestructura durant 19 anys més, quan concloguin els treballs de construcció.

Aquesta línia de metro de la ciutat estava pendent d'acabar la seva construcció, des que el 2016 l'Estat decidís retirar el consorci liderat per Odebrecht, davant els problemes en què aquest grup local es va veure embolicat. Construtora Queiroz Galvão i UTC Partic també formaven part del consorci que va iniciar les obres el 2015.

ALTRES PROJECTES

En els últims anys, la companyia ha desenvolupat 44 projectes a set països i, en el que fa referència a ferrocarrils i línies de metro, Acciona ha construït 3.000 quilòmetres de via, dels quals 1.200 quilòmetres són d'alta velocitat.

L'empresa també té experiència en construcció subterrània, amb més de 600 quilòmetres de túnels executats. Actualment, construeix a Noruega els túnels ferroviaris més llargs dels països nòrdics (22 quilòmetres) i va ser responsable dels túnels de Legacy Way, a Brisbane (Austràlia).

El grup també ha participat en la construcció de línies de metro a ciutats de tot el món com Madrid, Barcelona, Bilbao, Màlaga, Sevilla, València, Caracas, Medellín, Hong Kong, Lisboa o Dubái, on treballa en el disseny i ampliació de la Línia Vermella del Metro de Dubai amb motiu de l'Expo 2020.

A l'Amèrica Llatina, Acciona ja treballa al Brasil en el desenvolupament de dos lots de la línia 2 del Metro de São Paulo. A més, ha executat la línia 3 del Metre de Santiago de Xile i està prop de finalitzar la construcció de la Línia 1 del Metro de Quito, el major projecte de mobilitat de la capital de l'Equador que busca alleujar la congestió urbana i reduirà les emissions contaminants.

Noticias relacionadas

contador