ep logotipo de acciona en la entrada de su sede en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Acciona s'ha adjudicat, en consorci amb el grup coreà Daelim Industrial, un segon tram de la línia ferroviària que connectarà l'aeroport internacional de Clark amb diverses ciutats de Filipines. L'import de l'operació ascendeix a 510 milions d'euros.

  • 107,20€
  • -1,20%

Es tracta de la construcció de 16 quilòmetres de vies elevades i d'una estació de tren per als municipis de Minalin, Santo Tomás i San Fernando, tots situats a la província de Pampanga, segons va informar el Ministeri de Transports de Filipines.

"El que veiem aquí és la unió d'una lliga impressionant dels millors i més grans actors de la indústria de la construcció aquí i a l'estranger", ha assegurat el sotssecretari d'Infraestructures Ferroviàries del Govern filipí, Timothy John, en relació a aquesta adjudicació.

Acciona ja va aconseguir a l'agost un altre dels cinc paquets que componen aquest projecte per 400 milions de dòlars (340 milions d'euros). Segons l'Oficina Econòmica i Comercial de l'Ambaixada d'Espanya a Manila, el grup presidit per José Manuel Entrecanales suma 1.000 milions de dòlars en aquest projecte, per la qual cosa aquesta última adjudicació està valorada en 600 milions de dòlars, uns 514 milions d'euros.

El tram aconseguit a l'agost era de 6,5 quilòmetres de longitud i incloïa un tram en estructura elevada i un altre, el de l'accés a l'aeroport, subterrani. En total, Acciona suma 22,5 quilòmetres, per la qual cosa serà el major constructor d'aquesta fase del projecte.

En concret, entre els adjudicataris dels altres tres paquets també es troba Hyundai Engineering & Construction, que serà l'encarregat d'altres 17 quilòmetres de vies elevades, set ponts i dues estacions de tren.

El paquet número tres, compost de 12 quilòmetres de via elevada i una estació, el desenvoluparà la tailandesa Italian-Thai Development Public Company. El contracte restant es va adjudicar també a l'agost a la coreana Posco per a altres treballs de construcció en la línia.

PRESÈNCIA A L'ÀSIA

El grup espanyol continua reforçant-se així a Filipines, país en el qual és present des de 2016 i en el qual va obrir una oficina comercial l'any passat. Al tancament de juny, la seva cartera a Àsia-Pacífic presentava un valor de 12.160 milions d'euros, el 70% projectes internacionals, després d'aconseguir nous contractes per 2.437 milions en el semestre.

Aquesta obra se suma a una altra que el grup ja escomet al país, la construcció del pont atirantat Cebú-Córdova, de 650 metres de longitud, que suposarà una nova connexió entre la ciutat de Cebú i l'Aeroport Internacional de Mactan. En l'actualitat, aquest projecte presenta un grau d'execució de més del 50%.

Noticias relacionadas

contador