ep logotipo de acciona en la entrada de su sede en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Acciona reduirà un 50% la quantitat de 3,85 euros a distribuir com a dividends de l'exercici de 2019. Una quantitat que anirà destinada a incrementar la reserva voluntària. Aquesta mesura és una previsió per fer front a l'impacte econòmic i social del coronavirus.

  • 121,60€
  • -0,16%

"Aquesta decisió es pren des d'una perspectiva de prudència financera que la Societat considera convenient adoptar, després d'analitzar la situació actual a nivell mundial generada per la pandèmia del Covid-19", explica la companyia en un comunicat remès a la CNMV.

D'aquesta forma, Acciona situa en 105,5 milions d'euros l'import que proposarà a la seva pròxima junta destinar a retribuir als accionistes, la meitat dels 211 milions inicialment previstos. La firma de l'Ibex celebrarà el pròxim 27 de maig, com estava previst, la Junta General d'Accionistes.

La companyia va presentar un benefici net de 352 milions d'euros al 2019, la qual cosa suposa un increment del 7,2% respecte al guany de l'any anterior.

Per contra, el benefici brut d'explotació (Ebitda) va progressar un 9% i es va situar en 1.357 milions d'euros, gràcies a la major contribució del negoci de renovables a aquesta partida.

El grup de construcció i energies renovables considera que es tracta d'un "gest necessari des d'un punt de vista ètic i de responsabilitat social".

Noticias relacionadas

contador