• Es tracta del primer projecte que el grup presidit per José Manuel Entrecalaes s'aconsegueix a través de Geotech
  • Les accions pugen a prop d'un 1% fins als 74,6 euros
ep jose manuel entrecanales presidenteacciona
ACCIONA

Acciona ha guanyat un dels majors contractes ferroviaris actualment en marxa a Austràlia, la modernització d'una línia per reforçar el servei a Melbourne, per un import de 518 milions de dòlars australians (uns 350 milions d'euros), segons ha informat el grup.

  • 109,20€
  • 4,10%

Es tracta del primer projecte que el grup presidit per José Manuel Entrecalaes s'aconsegueix a través de Geotech, la companyia que va comprar recentment al país, amb la qual, a més, reforça la destacada presència que té a Austràlia des de 2002.

El projecte s'executarà en l'anomenada Ballarat Rail Line i contempla duplicar 18 quilòmetres de via ferroviària, construir plataformes addicionals en algunes estacions, la modernització d'altres i l'execució d'un nou aparcament, entre altres actuacions.

En concret, Acciona, a través d'Acciona Geotech, i en consorci amb Lendlease, ha resultat finalista ('single preferred proponent', oferent preferent) del projecte.

Les obres arrencaran a principis de 2018 amb la finalitat que concloguin a finals de 2019. Amb elles, el Govern de l'Estat de Victòria pretén millorar la freqüència de trens de la línia davant la creixent població dels barris occidentals de Melbourne.

MERCAT ESTRATÈGIC

Austràlia constitueix un mercat estratègic per a Acciona, on està present des de 2002, i on actualment té activitat amb totes les seves àrees de negoci, construcció, energies renovables i aigua.

El país presenta no obstant també un focus d'atenció per a altres grans grups constructors espanyols, com Ferrovial, que l'any passat va adquirir-hi una empresa de serveis, i ACS, que tenen una filial de construcció en aquest mercat, el segon major del grup per ingressos.

Noticias relacionadas

contador