ep archivo - el presidente de acciona jose manuel entrecanales
ACCIONA - Archivo

Acciona i Siemens Gamesa cauen en borsa davant de possibles aranzels per dúmping fiscal als Estats Units. Segons informa El Confidencial, l'Administració de Comerç Internacional del Departament de Comerç dels EUA, ha determinat que els productors i exportadores de components eòlics a Espanya estan venent part del seu material per sota de cost al mercat nord-americà. Acciona cau a prop del 5% mentre Siemens Gamesa baixa menys de l'1%.

  • 109,20€
  • 4,10%
  • 18,05€
  • 0,00%

El regulador nord-americà ha realitzat una anàlisi preliminar i ha dictaminat que Vestas, Acciona, Siemens Gamesa, Haizea, Kuzar, Windar venen les torres eòliques amb un marge de dúmping del 73%, després de realitzar una investigació per la denúncia d'Arcosa Wind Towers i Broadwind Towers.

Les companyies afectades tenen 30 dies per recórrer la decisió i les conclusions definitives es publicaran en un termini màxim de 75 dies després de la resolució, signada el passat 29 de març i publicada el 2 d'abril.

Els EUA és un dels principals mercats per a l'exportació de material eòlic dels principals fabricants espanyols, ja que les exportacions anuals estan valorades en uns 2.000 milions d'euros.

"Jo crec que aquesta notícia afecta tot el sector, perquè als EUA és on totes les companyies volen estar i tenir cada vegada més pes. Si Biden posa alguna restricció d'entrada, és dolent per a totes aquestes companyies, i Acciona segurament està patint una mica per això. en tot cas, això pot acabar quedant en un rumor", ha comentat en Capital Radio Ramon Fordada, director d'anàlisi de Bankinter.

Noticias relacionadas

contador