ep el presidente de acciona jose manuel entrecanales durante su intervencion en la cumbre de accion
ACCIONA

Acciona traurà a borsa el 25% del capital de la seva filial de renovables i en retindrà una participació de control superior al 50%. José Manuel Entrecanales, president del grup, ha lamentat no donar massa detalls sobre l'operació "per exigències reguladores", però sí que ha confirmat que "la intenció és complir amb la regulació actual, que exigeix un mínim del 25% de nivell d'oferta pública; i retenir una participació majoritària en l'empresa cotitzada a mitjà termini".

  • 109,20€
  • 4,10%

Sobre la possible valoració de la companyia, Entrecanales no ha donat detalls per exigències reguladores. "Sí puc parlar de les nostres polítiques fins al dia d'avui, que són mantenir entre 200 i 300 punts bàsics sobre el cost del capital ponderat mitjà com a retorn a mínim per als nostres projectes", ha explicat.

Sobre el palanquejament objectiu d'Acciona Energia, ha comentat que "el palanquejament mitjà serà d'acord amb el perfil de grau d'inversió i la imatge final dependrà del preu i mida de la transacció". L'objectiu d'Acciona és que "l'estructura de capital encaixi de forma còmoda i pugui donar suport als plans de creixement d'Acciona Energia i Acciona matriu".

Els plans de creixement d'Acciona Energia impliquen augmentar l'actual cartera d'actius renovables instal·lats des dels 10,7 GW el 2020 fins als 20 GW el 2025. El desenvolupament dels 9,3 GW ja descompta que 3 GW estan en construcció o assegurats entre 2021 i 2022 i que els altres 6 GW es troben en fase de desenvolupament avançat.

Noticias relacionadas

contador