ep parque fotovoltaico de acciona energia en chile
ACCIONA ENERGÍA

Acciona Energia ha posat en marxa el complex fotovoltaic Malgarida (238 MWp), al desert d'Atacama, a Xile. Amb això, l'entitat aconsegueix una potència renovable al país de 922MW, amb un total de set instal·lacions actives.

  • 20,34€
  • -0,10%

Malgarida I i Malgarida II generaran anualment 654GWh d'electricitat neta, equivalents a la demanda d'uns 280.000 llars xilenes, xifra que permetrà evitar l'emissió d'unes 512.000 tones de CO2 l'any.

Les noves instal·lacions renovables estan formades per 580.000 mòduls fotovoltaics assentats sobre estructures de seguiment horitzontal, que s'han instal·lat en una superfície de 535 hectàrees en una de les zones amb el major nivell de radiació del món. La inversió associada arriba als 144 milions d'euros.

"Hem fet un gran esforç constructiu i de gestió per tirar endavant la cartera de projectes prevista al nostre pla de desenvolupament", ha afirmat José Ignacio Escobar, director per Sud-amèrica d'Acciona.

"El 2020 vam posar en operació el parc eòlic Tolpán Sud (84MW) i la planta fotovoltaica Usya (64MWp) i iniciem la construcció de Malgarida, que ja està injectant energia al sistema elèctric nacional, reforçant la posició de lideratge d'Acciona com el principal operador exclusiu d'energies renovables a Xile", ha afegit Escobar.

La construcció de Malgarida ha permès articular un nou projecte d'economia circular a la comuna de Diego d'Almagro, on s'ubica el complex, en col·laboració amb autoritats locals, representants socials i institucions acadèmiques.

La iniciativa té com a objectiu donar una segona vida als 25.000 palets de fusta en els quals van arribar al país els 580.000 mòduls fotovoltaics que es van instal·lar a les plantes fotovoltaiques.

Per a això, l'empresa ha desenvolupat en col·laboració amb la Facultat d'Arquitectura de la Universitat de Xile, un Programa de Formació Tècnica en Economia Circular, fabricació i emprenedoria, que ha proporcionat a organitzacions socials de la comuna l'equipament, el coneixement i les habilitats necessàries per a la fabricació de mobiliari a partir dels palets, com ara, horts verticals, taules, prestatges o instal·lacions per al cultiu hidropònic, entre d'altres.

El programa té com a objectiu contribuir a l'impuls econòmic i social a la comuna, al mateix temps que reduir de manera significativa la generació de residus.

Noticias relacionadas

contador