ep parque eolico de acciona energia
ACCIONA ENERGÍA

Acciona Energía ha anunciat aquest dilluns la construcció de dos nous projectes eòlics a Croàcia, Opor (27MW) i Boraja II (45MW), vinculats a un Contracte per Diferència (CfD) durant 12 anys amb el regulador croat d'electricitat i gas Hrvatski Operator Trzista Energije (HROTE). Aquest CfD ha estat assignat mitjançant subhasta pública com a part d'un programa llançat pel govern croat i HROTE i aprovat per la Comissió Europea per accelerar la implantació de les renovables i contribuir als objectius europeus de descarbonització.

  • 19,27€
  • 2,72%

Els projectes d'Opor i Boraja II comportaran una inversió propera als 100 milions d'euros. En total, comptaran amb 16 aerogeneradors Nordex de 4,5MW que generaran 203GWh d'electricitat neta anuals, equivalents a la demanda d'unes 60.000 llars. Després de la seva entrada en operació, prevista per al 2024, aquests dos parcs eòlics evitaran anualment l'emissió d'unes 135.000 tones anuals de CO2. A més, formaran part del programa de Gestió de l'Impacte Social d'Acciona Energia, que reinverteix una part dels ingressos anuals de les instal·lacions per millorar la formació, el benestar i la gestió mediambiental de les comunitats on opera, segons ha explicat la companyia en un comunicat.

Opor i Boraja II seran construïts a les regions de Split-Dalmàcia i Šibenik-Knin respectivament, i se sumen al complex eòlic de Jelinak (30MW), també a Split-Dalmàcia, que Acciona Energía opera des del 2013. Amb aquests dos projectes, la companyia amplia la seva cartera i la seva diversificació geogràfica i segueix avançant en els seus plans de creixement per duplicar-ne la mida i assolir els 20GW de potència instal·lada el 2025, segons ha subratllat a l'esmentat comunicat.

Noticias relacionadas

contador