ep planta de biomasa de miajadas
JAVIER CAMPOS

Acciona Energía construirà una planta de biomassa amb una potència de 49,9MW al municipi de Logrosán (Càceres). Preveu iniciar la seva construcció al segon trimestre del 2023, amb l'objectiu de lliurar energia a la segona meitat del 2025.

  • 22,10€
  • 1,94%

La companyia ha estat adjudicatària a la tercera subhasta per a l'atorgament del règim econòmic d'energies renovables convocada pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el repte Demogràfic, cosa que garanteix un preu de venda de l'electricitat que la planta produeixi durant 20 anys.

La planta de biomassa s'ubica a 10 quilòmetres del nucli urbà del municipi i ja compta amb la declaració d'impacte ambiental favorable de la Conselleria per a la Transició Ecològica i Sostenibilitat de la Comunitat Autònoma d'Extremadura.

La producció estimada de la planta de Logrosan pujarà a 376GWh/any, cosa que permetrà evitar l'emissió de més de 165.000 tones anuals de CO2 a l'atmosfera i equivaldrà a l'efecte de retirar de la circulació gairebé 65.000 cotxes o de plantar 300.000 arbres.

El projecte preveu la construcció d'una planta de 90.000 metres quadrats de superfície, amb una zona d'emmagatzematge de 110.000 metres quadrats. El consum anual de la planta està estimat en 261.000 tones mètriques de biomassa d'origen agrícola i forestal procedent principalment de l'entorn.

"La nova planta de Logrosan és un exponent dels avantatges de la biomassa, que Extremadura ja ha tingut ocasió d'experimentar amb la planta d'Acciona Energia a Miajadas. Més enllà de contribuir a la reducció d'emissions, la biomassa s'ha demostrat com la tecnologia que més ocupació fixa al seu entorn, reactivant les zones rurals gràcies a les feines directes, indirectes i induïdes que genera l'activitat de recollida i manipulació dels residus vegetals que utilitza com a combustible”, ha indicat Rafael Mateo, CEO d'Acciona Energia.

"L'aprofitament de matoll i altres residus agrícoles i forestals és, a més, una fórmula de prevenció dels incendis, ja que elimina del camp material altament combustible que contribueix a la propagació del foc i el reconverteix en una matèria primera valuosa i que ens ajuda a reduir la dependència energètica", ha afegit.

El projecte industrial comptarà amb plans d'acompanyament per supervisar la preservació i la regeneració de la flora i la fauna de la zona, així com amb programes d'acció social per afavorir el desenvolupament i l'ocupació local.

Noticias relacionadas

contador