ep archivo   acciona energia 20230428183704
ACCIONA - Archivo

Acciona Energía ha instal·lat un nou sistema de flotació fotovoltaic a l'embassament de Sierra Brava, al terme municipal de Zorita (Càceres), com a part d'un projecte pilot per avaluar-ne el rendiment.

  • 21,94€
  • -1,44%

Formada per una tecnologia de membrana hidroelàstica reforçada de 2 mil·límetres de gruix, la nova estructura serveix de base per a 770 mòduls fotovoltaics. La membrana consta d'un sistema propi d'amarratge i ancoratges al fons que li atorga més flexibilitat i resistència davant d'onatge i vent fort, la qual cosa permet que es pugui utilitzar tant en embassaments i pantans, com al mar. A més, els mòduls estan fixos a 0º, gràcies al que s'evita “l'efecte vela” quan hi ha ratxes de vent.

El nou mòdul se suma a cinc sistemes flotants adjacents en què la companyia estudia el comportament i rendiment de diferents solucions per a solar flotant.

Les tecnologies de fotovoltaica flotant com aquesta, segons informa la companyia, tenen el potencial d'accelerar el desplegament de l'energia solar de manera significativa, ja que es poden construir les plantes directament sobre la superfície de diferents masses d'aigua, incloent-hi el mar.

A més, segons Acciona, la solar flotant presenta certs avantatges sobre la solar terrestre, per exemple, en no competir amb altres usos del sòl i oferir un major rendiment en mantenir els panells a temperatures més suaus. Al pla mediambiental també tenen un impacte positiu, ja que aquestes instal·lacions redueixen l'evaporació d'aigua i protegeixen del creixement desmesurat d'algues i cianobacteris.

Noticias relacionadas

contador