accionaenergia ministra

Acciona Energía ha anunciat aquest dilluns el seu projecte per ampliar el Complex Eòlic MacIntyre (Austràlia) i duplicar-ne la capacitat fins als 2.000MW amb el desenvolupament del parc eòlic Herries Range (1.000MW). El Complex MacIntyre és ja el més gran d'Austràlia.

  • 19,27€
  • 2,72%

L'anunci s'ha fet durant una visita al port de Brisbane de la primera ministra de Queensland, Annastacia Palaszczuk, juntament amb part del gabinet, per assistir a les tasques de descàrrega dels components dels aerogeneradors del Complex Eòlic MacIntyre, ja en construcció. El Complex MacIntyre (1.023MW) comptarà amb 180 aerogeneradors de 5,7MW.

"Estem molt orgullosos d'anunciar que hem iniciat el desenvolupament del parc eòlic Herries Range per afegir 1.000 megawatts renovables al mix energètic de Queensland", ha declarat el director general d'Acciona Energia a Austràlia, Brett Wickham. “Aquest projecte duplica la capacitat actual del Complex MacIntyre i amb ell esperem accelerar dràsticament la descarbonització de la xarxa elèctrica de Queensland”.

L'objectiu és enllaçar el final de la construcció de l'actual configuració del Complex MacIntyre (1.023MW) amb l'inici de les obres del nou projecte contigu, Herries Range (1.000MW), “la qual cosa significa que els treballadors podran passar d'un projecte a gran escala al següent romanent a la mateixa zona”, ha indicat Wickham.

En total, el Complex MacIntyre aconseguiria una capacitat de 2GW, fet que suposa una inversió global superior als 4.000 milions de dòlars australians (2.500 milions d'euros) i energia neta per subministrar l'equivalent a 1,4 milions de llars a l'any.

El Complex MacIntyre està compost actualment per dos parcs eòlics: MacIntyre (923MW), propietat d'Acciona Energia (70%) i Ark Energy (30%); i Karara, propietat de l'utility pública de Queensland CleanCo.

La primera ministra de Queensland, Annastacia Palaszczuk, ha assenyalat que aquest anunci demostra el lideratge de Queensland en la transformació energètica mundial i a l'hora d'atreure inversions internacionals.

"El nostre Pla d'Energia i Ocupació a Queensland se centra a aportar energia més barata i neta al sistema, alhora que es reforça l'economia de Queensland, i això és exactament el que aconsegueix aquest acord", ha dit la primera ministra. "Acciona Energía és un dels principals promotors de projectes d'energia renovable del món i aquest compromís addicional de 2.000 milions de dòlars australians és un fort suport que Queensland sigui una superpotència en energies renovables", ha afegit.

El ministre d'Energia, Mick de Brenni, ha remarcat que l'ampliació del recinte eòlic de MacIntyre suposarà la participació de milers d'habitants de Queensland en una altra fita per a la nació en el seu esforç per protegir les llars i empreses de la volatilitat i elevats preus del mercat de combustibles fòssils. "Aquest complex recolzarà la creació i el manteniment de llocs de treball locals i d'oportunitats per a la cadena de subministrament local amb centenars de milions de dòlars invertits al voltant de ciutats com Warwick, Inglewood i Toowoomba", ha indicat.

Noticias relacionadas

contador