• Els experts de Bankinter recomanen romandre invertits fins a veure el desenllaç de la possible operació
Abertis_grafico

Abertis se situa aquest dijous al més alt de l'IBEX (+2,66%. 16,24 euros) davant les especulacions sobre el preu que pagaria Atlantia per fer-se amb la companyia i donar lloc a un gegant mundial de les concessionàries. Expansió publica aquest matí en portada que Atlantia oferirà una prima del 13% sobre el preu de cotització d’Abertis al moment de conèixer-se l'operació. Els experts de Bankinter creuen que el preu pagat "es podria situar per sobre del tancament d'ahir, en 15,79 euros, per la qual cosa l'accionista podria obtenir una prima".

  • 18,36€
  • 0,00%
"Creiem que, perquè l'operació tingués èxit, és a dir, perquè la majoria dels actuals accionistes acceptessin l'oferta, la cosina oferta hauria de ser, almenys, del 10%", assenyalen els experts de Bankinter

"Creiem que, perquè l'operació tingués èxit, és a dir, perquè la majoria dels actuals accionistes -particulars i institucionals- acceptessin l'oferta, la prima oferta hauria de ser, almenys, del 10% (17,4 euros), encara que la companyia cotitzi actualment en màxims històrics", expliquen aquests analistes.

Aquests preus (17,4 euros) implicarien pagar un PER estimat de 2017 de 17,9 vegades i un PER estimat de 2018 de 16,9 vegades. "Són multiplicadors elevats però no inacceptables", afegeixen des de Bankinter.

ROMANDRE INVERTITS FINS A VEURE EL DESENLLAÇ

L'atractiu a curt en Abertis radica, per tant, a les expectatives sobre el preu que pagarà Atlantia per fer-se amb ella. Els experts de Bankinter recomanen als accionistes d’Abertis "romandre invertits en el valor fins que es produeixi un desenllaç".

Malgrat les optimistes perspectives, no s’ha d’ignorar la possibilitat que "arguments polítics" frustrin una possible operació corporativa, adverteixen aquests analistes. Això ja va succeir, encara que en sentit contrari el 2006, quan el Govern italià va bloquejar la compra d’Autostrade per part d’Abertis.

"Creiem que la nostra recomanació de comprar ha estat encertada, que hi ha poc per perdre si finalment no tingués lloc una operació corporativa (sobretot perquè, fins i tot a 15,79 euros, la rendibilitat per dividend és 5,1%) i cert recorregut per guanyar per la possible prima si aquesta es produeix", assenyalen des de Bankinter i conclouen que la fusió o compra d’Abertis tindrà un efecte positiu a la companyia des de la perspectiva de negoci.

Noticias relacionadas

contador