• "L'adquisició tindrà un impacte positiu en el benefici net d'Abertis", assenyalen des de la companyia
ep francisco reynes
Francisco ReynésEUROPA PRESS

Abertis ha arribat a un acord amb accionistes minoritaris per la compra d'una participació addicional del 22,52% en A4 Holding, la seva filial a Itàlia. Segons ha informat en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la gestora d'autopistes pagarà 125 milions d'euros per la participació, dels quals 36 milions d'euros es pagaran a finals de gener de 2018 i la resta, a finals de juliol de 2017.

  • 18,36€
  • 0,00%

Aquesta operació permet a Abertis prendre el control del 85,36% d’A4 Holding, el que reforça la seva estratègia de creixement en l'actual cartera d'actius, i, en concret, en la seva filial a Itàlia, un país atractiu per al Grup. Segons informa la companyia, des d'una perspectiva financera, "l'adquisició tindrà un impacte positiu en el benefici net d'Abertis, per tenir menys minoritaris i permetrà que la companyia tingui un major accés a la font de dividends provinent d'Itàlia".

Abertis està present a Itàlia des de setembre de 2016 després del tancament de l'adquisició del 51,4% d’A4 Holding. La filial gestiona el tram de l'autopista A4, coneguda com 'La Serenissima', que uneix les ciutats de Brescia i Pàdua al llarg de 146 quilòmetres. Amb tres carrils per sentit, és una de les autopistes amb més densitat de trànsit del país. Per la seva banda, també opera l’A31 (Austostrada della Valdastico), de 89 quilòmetres, que connecta les localitats de Piovene Rocchette i Badia Polesine.

Una operació que es produeix en plena negociació sobre la compra de la italiana Atlantia per la companyia. Segons informa Reuters, els gestors del grup d'autopistes italianes Atlantia i la seva homòloga espanyola es reuniran aquesta setmana a Itàlia per discutir plans sobre aquesta operació. Una fusió crearia un dels majors grups d'infraestructura d'Europa, amb un valor de mercat de més de 35.000 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador