• Des que Atlantia plantegés una OPA que no ofereix cap prima als accionistes s'han succeït les especulacions al voltant d’Abertis
ep florentino perez 20170323213502
EUROPA PRESS

Abertis ha estat, sens dubte, un dels protagonistes d'aquesta setmana que acaba avui divendres. Dimecres Expansión publicava que Aena s'havia plantejat llançar una contraopa sobre la companyia però que finalment l’havia descartat perquè, en la pràctica, aquesta operació suposaria nacionalitzar Abertis atès que Aena està controlat per l'Estat. La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) suspenia les cotitzacions d'Abertis i Aena com a conseqüència d'aquesta informació i a mig matí Aena confirmava que, efectivament, havia estudiat llançar una contraopa per competir amb la d'Atlantia però que l'havia descartat.

Aquest divendres la situació torna a repetir-se, però ara 'l'altre' protagonista no és Aena sinó ACS. El diari Expansión publica que la constructora presidida per Florentino Pérez estudia llançar una contraopa sobre Abertis per competir amb la del grup italià. L'operació, afegeix el diari, comptaria amb finançament internacional.

ACS va ser accionista fundador i de referència en Abertis fins que va sortir del capital el 2012. La unió de les dues companyies, precisa Expansión, donaria lloc a un gegant mundial de les infraestructures.

Des que Atlantia va presentar la seva oferta per Abertis, a 16,5 euros per acció, s'han succeït les especulacions. L'oferta no convenç perquè, d'entrada, no suposa cap prima per als accionistes d'Abertis. La possibilitat d'una contraopa que superi aquest preu s'ha estudiat des del primer moment. El preu ofert per Atlantia suposa valorar el 100% d'Abertis a 16.300 milions. Aquesta quantitat, sumada als 15.000 milions de deute, dóna com a resultat una operació per un valor de 32.000 milions.

Noticias relacionadas

contador