ep abengoa
EUROPA PRESS - Archivo

Abengoa veu imminent un acord sobre el refinançament del seu deute. Així s'ha expressat la companyia, que ha declarat que tancarà "durant les properes hores" un acord sobre el refinançament del seu deute, segons han avançat aquest dilluns a Efe fonts pròximes a la negociació, ja que només queden per aclarir alguns detalls, i així posar fi als problemes de liquiditat de la companyia i garantir-ne la viabilitat.

  • 0,02€
  • 0,00%

Divendres passat, Abengoa explicava que encara no havia pogut completar el procés de documentació de l'operació que li permetria signar l'acord de reestructuració, i es donava de termini fins a aquest dimarts 4 d'agost per aconseguir-ho.

Es tractava de la tercera pròrroga que la companyia es concedia a si mateixa i, sempre segons les fonts consultades, excepte que (sorpresa d'última hora) no caldrà ampliar el termini perquè l'operació està "encarrilada", encara que per la complexitat del procés, queden per aclarir alguns detalls.

Fonts financeres van explicar a Efe que Abengoa intentava des de dijous passat recaptar el suport dels bancs per obtenir 35 milions i arribar als 250 milions que cerca per tancar el refinançament del seu deute.

PLA DE REESTRUCTURACIÓ

El pla de reestructuració d'Abengoa passa per quatre punts: el finançament de l'ICO, la concessió d'avals, l'acord amb els seus proveïdors i creditors, així com la modificació de les condicions dels seus bons. El nou finançament i els avals els rebrà Abengoa Abenewco 1, que és des de 2017 la societat de capçalera de tot el grup, i això suposarà la ruptura del grup econòmic actual, encapçalat per Abengoa, que passarà a ser un accionista minoritari d'Abenewco.

Cal veure si Abengoa obté el suport del 95% dels creditors d'un deute de 153 milions i es lliure de la fallida, perquè el pla de reestructuració de la companyia no és suficient, i des de maig està en causa de dissolució.

Per reequilibrar el patrimoni i assegurar el compliment del pla de negoci actualitzat, el grup va acordar subscriure una nova línia de liquiditat de 250 milions d'euros i un termini de cinc anys, amb garantia de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO).

També va decidir sol·licitar avals 'revolving' (per disposar de nou crèdit a mesura que es retorna) per 300 milions, a fi de cobrir les necessitats del negoci fins a finals de 2021.

Així mateix, va proposar intentar tancar un acord amb proveïdors i altres creditors amb deute vençut per desconsolidar aquest deute del perímetre d'Abengoa Abenewco 1, atorgant-los a canvi un dret preferent al cobrament contra la realització de determinats actius.

Però per poder escometre totes aquestes mesures, Abengoa necessita arribar a un acord amb els seus creditors financers, entre ells el propi Estat, a través de l'ICO, que estaria disposat a posar-hi 50 milions, sempre segons les fonts financeres consultades per Efe.

Noticias relacionadas

contador