• Els sindicats adverteixen que Abengoa està "buidant de contingut i de treballadors les societats històriques"
abengoa mx

La companyia energètica Abengoa ha proposat per les seves filials Abeinsa EPC i Abeinsa BC nous expedients de regulació d'ocupació tant definitius com temporal (ERO i ERTO) que, segons han indicat fonts sindicals a Europa Press, afectaran un total de 145 treballadors.

  • 0,02€
  • 0,00%

En el cas d’Abeinsa EPC, la companyia proposa el tercer expedient de regulació d'ocupació des d'agost de 2016, que arribaria a 104 treballadors, 41 per ERTE i 63 per ERO. Mentrestant, en Abeinsa BD, afectaria 34 empleats per l'ERO i 7 empleats pel ERTO; en total, 41 treballadors durant el segon expedient des de l'agost de l'any passat també. Respecte els expedients temporals, seran de deu mesos "sense mesures pal·liatives econòmiques".

La plantilla d’Abeinsa EPC està composta per 337 empleats actualment, mentre que la d’Abeinsa BD està formada per 41 treballadors

La negociació dels ERO finalitzarà la setmana del 17 de juliol i serà llavors quan es fixin les condicions de tancament i els treballadors afectats. En el cas dels ERTO acabarà abans, el 3 de juliol, data en la qual s'establiran les condicions de tancament i el nombre de persones que es veuran finalment afectades.

Actualment, segons les dades dels sindicats recollides per l'agència de notícies, la plantilla d’Abeinsa EPC està composta per 337 empleats (213 menys que a l'agost de 2016, dels quals 92 es van veure afectats pel primer ERTO, 158 pel segon i 108 pel tercer). I Abeinsa BD està formada per 41 treballadors, afectats tots pel primer ERTO que va dur a terme Abengoa, davant els 330 de l'estiu de l'any passat.

Els sindicats han criticat la subrogació de la major part del personal d'Abengoa a dues societats de nova creació, Abengoa Energia i Abengoa Aigua, que abasta l'activitat de l'anterior nucli estratègic de l'empresa, la construcció industrial i l'enginyeria.

Com a conseqüència, han alertat que Abengoa està "buidant de contingut i de treballadors les societats històriques", com són Abeinsa BD, Abeinsa EPC, Abeinsa Engineering, cosa que s’hi està sumant a la desaparició d'Abengoa Research, Abengoa Solar o Bionergy, entre altres.

Noticias relacionadas

contador